• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Кінах: у програму співпраці з МВФ потрібно закласти фактор платоспроможності внутрішнього ринку

    Опубликовано: 2019-11-26 09:07:19

    Місія Міжнародного валютного фонду завершила свою роботу в Україні, поїхавши, по суті, без чіткого рішення. Співпраця із Фондом для України дуже важлива, адже є позитивним сигналом для інвесторів, підтверджує здатність країни на основі верховенства права створювати умови рівної конкуренції, захищати права власників, формувати платоспроможний внутрішній ринок і готувати стратегії розвитку. Втім, така співпраця повинна вестись із врахуванням національних інтересів, а програми, які підписуються урядом – бути зрозумілими та підтриманими в суспільстві. Таку думку висловив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі національного телеканалу.

    «Stand-by, про що зараз йдеться,  – це  спрощена, мало конкретна  програма співпраці з Міжнародним валютним фондом, а не така, яка б дала можливість економічного розвитку країни. По суті, це просто взаємні зобов’язання за розрахунками, де відсутні наміри сприяти сталому розвитку, модернізації економіки, зростанню її конкурентоспроможності. Коли фінансові ресурси йдуть на погашення старих боргів, і так повторюється з разу в раз, це є глухий кут, який призведе до фінансової піраміди, падіння якої неминуче і обов’язково  буде дуже  болісним», – каже президент УСПП.

    Він вважає помилковим той факт, що в перемовинах із міжнародними кредиторами українська сторона не порушує питання необхідності зростання платоспроможності громадян. Україна залишається однією із найбідніших країн Європи, ця статистика підготовлена самими ж закордонними партнерами, в тому числі підтверджена МВФ. При цьому урядовці погоджуються на чергове підвищення цін і тарифів для населення, що об’єктивно погіршує  економічні показники країни, призведе лише до поглиблення економічної кризи. 

    «В програмі співпраці із МВФ потрібно передбачати і опиратися на такий показник, як випереджаюче зростання платоспроможності населення. Саме воно забезпечить споживчий попит, стане стимулом для економічного поступу,  якому вкрай потрібні ресурси. Власне, для таких речей і укладається програма співпраці з МВФ, саме таким чином вона може допомогти країні, що розвивається, зробити цей розвиток більш ефективним», – переконаний Анатолій Кінах.

    Нагадаємо, місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом відвідала Україну в період з 14 по 22 листопада. Згідно заяви місії, вона досягла просування у дискусіях щодо заходів та реформ, що могли би лягти в основу нової програми співпраці з  МВФ. Зокрема йдеться про заходи у грошово-кредитному, податково-бюджетному та фінансовому секторах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.