• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна звернулася до ЄС щодо взаємного визнання довірчих послуг

    Опубликовано: 2019-11-20 18:00:35

    Міністерство цифрової трансформації на засіданні Комітету Ради асоціації ЄС-Україна з питань конфігурації торгівлі подало запит щодо взаємного визнання довірчих послуг. Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку у Facebook міністерства цифрової трансформації України.

    "Запит щодо взаємного визнання довірчих послуг від Міністерства цифрової трансформації України подали на засіданні Комітету Ради асоціації ЄС-Україна з питань конфігурації торгівлі", - йдеться в повідомлені.

    За словами заступниці Міністра цифрової трансформації Людмили Рабчинської, електронні довірчі послуги та електронні ідентифікації — це основні потреби у сучасному світі та наріжний камінь цифрового ринку. Електронні підписи усувають бар'єри для торгівлі та надання послуг.

    "В Україні є розгалужена мережа електронних підписів, близько 8 млн користувачів. Транскордонне використання онлайн-сервісів через захищені електронні довірчі сервіси та eID сприятиме цілісному інтегрованому цифровому ринку. Тому Україна хотіла б зробити свій внесок у розвиток цифрового ринку та усунути фізичні бар'єри для торгівлі, використовуючи можливість, передбачену статтею 14 Регламенту eIDAS", - зазначила Рабчинська.

    За її словами, електронні довірчі послуги та електронні ідентифікації — це важливий інструмент для України в розвитку внутрішнього цифрового ринку. Електронні підписи усувають бар'єри для торгівлі та надання послуг.

    "Як для ЄС, так і для українського бізнесу взаємне визнання довірчих послуг відкриває можливість міжнародні транзакції зі свого планшету чи смартфона без зайвих витрат", - йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив постанову щодо діяльності Міністерства цифрової трансформації, яка також регламентує його повноваження та сфери компетенції.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.