• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна поліпшила показник у рейтингу щодо громадянства

    Опубликовано: 2019-11-20 17:30:56

    Україна поліпшила показник в Індексі громадянств, який дає оцінку громадянств різних країн світу, піднявшись за рік в цьому рейтингу на п'ять позицій. Про це УНН повідомили в компанії Henley&Partners, яка займається плануванням місця проживання і розробкою програм громадянства.

    "Україна продовжує покращувати результати в рейтингу - 75-е місце і 38,2%. За рік країна піднялася на п'ять позицій. З 2016 року Україна додала 30 позицій, що стало одним з найпомітніших стрибків за всю історію Індексу. Основна причина - отримання безвізового доступу до країн Шенгенської зони у 2017 році", - відзначили в компанії.

    Перше місце кілька років поспіль в рейтингу займає громадянство Франції. Країна набрала 83,5% з можливих 100%. З невеликим відставанням за нею йдуть Німеччина і Нідерланди. Франція випередила їх за рахунок більш високого показника в можливостях для громадян жити і працювати в інших країнах.

    У п'ятірку лідерів увійшли Данія, Норвегія, Швеція та Ісландія. Велика Британія за рік піднялася на три позиції і зараз перебуває на 8-му місці (80,3%). Але результати домовленостей щодо Brexit можуть істотно погіршити позицію країни в рейтингу. США займає 25-е місце, поступаючись країнам Євросоюзу в можливості жити і працювати в інших країнах без необхідності отримання візи.

    Європейські країни, які надають іноземцям можливість отримати громадянство в обмін на інвестиції, перебувають на верхніх сходинках рейтингу. Австрія займає 12-е місце з показником 79,7%. Мальта за рік піднялася з 23-го на 16-е місце (77,6%), Кіпр - з 25-го на 21-е (75,3%). Чорногорія, яка нещодавно почала прийом заявок на участь у новій інвестиційній програмі, займає 64-е місце (40,9%).

    Найнижчі показники у Афганістану (15,4%) і Сомалі (13,8%).

    В цілому, Східний Тимор (92-е місце) показав найпомітніше зростання в рейтингу з 2014 року, піднявшись на 26 позицій. Громадянство Катару зазнало значного падіння - 25 позицій вниз з 2014 року.

    Як зазначено, при формуванні Індексу аналізується масив статистичних даних для надання об'єктивної картини про можливості та обмеження кожного громадянства. Усі громадянства розділені на п'ять категорій: найвища категорія (показник від 75% і вище), вища категорія (від 50% до 74,9%); висока категорія (від 35% до 49,9%), середня категорія (від 20% до 34,9%) і низька категорія (нижче 20%).

    Нагадаємо, Україна поліпшила позицію в рейтингу паспортів світу.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.