• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мін’юст готує законопроект з врахуванням інтересів дитини у правосудді

    Опубликовано: 2019-11-20 17:00:38

    Міністерство юстиції України розробляє законопроект "Про правосуддя, дружнє до дитини", що має створити ефективну та повноцінну систему ювенальної юстиції, що зможе забезпечити законність рішень щодо дітей, які потрапили в конфлікт з законом. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Мін’юсту.

    "В рамках діяльності Ради (Міжвідомча координаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх - ред.), Мін’юст разом із провідними експертами розробляє проект Закону України "Про правосуддя, дружнє до дитини". Мета цього законопроекту – створити ефективну та повноцінну систему ювенальної юстиції, яка буде спроможна забезпечити законність, обґрунтованість та ефективність кожного рішення щодо дитини, яка потрапила у конфлікт із законом, і яка також буде спрямована на захист прав і свобод дітей-потерпілих та дітей-свідків", - сказала радник Міжвідомчої координаційної ради Інна Юрина.

    Також зазначається, що захист прав дітей, що контактують із законом у якості обвинуваченого або свідка, потребує особливої уваги з боку держави і є пріоритетом в роботі створеної за ініціативи Мін’юсту Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

    Окрім того, вказано, що зараз триває робота над вдосконаленням системи збору даних щодо неповнолітніх, які перебувають у контакті із законом для того, щоб привести її у відповідність до міжнародних вимог. Також йде напрацювання та розробка єдиних стандартів навчання спеціалістів системи юстиції щодо дітей, впроваджуються та реалізуються соціальні проекти для неповнолітніх правопорушників, зокрема пілотні програми з відновного правосуддя, заходи, направлені на профілактику правопорушень серед неповнолітніх.

    Нагадаємо, минулого року в Мін’юсті розробляли альтернативу ув’язнення дітей за злочини.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.