• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Влада повинна вести діалог із бізнесом не лише у Facebook чи ЗМІ

    Опубликовано: 2019-10-30 08:59:17

    Турборежим парламенту та уряду приніс за останній час багато новацій для підприємців, і не завжди – приємних. Попри позицію бізнесу, як малого, так і великих онлайн маркетплейсів – прийняті та підписані закони про кешбек та РРО, що містять значні ризики та є недоопрацьованими.  Через «тютюнову» поправку (законопроект №1049), низка учасників ринку – великих платників податків – заявила про свої наміри перенести виробництво із України.

    Великою проблемою є те, що системний діалог влада-бізнес так і не розпочатий, відтак, всі перемовини та дискусії сторін відбуваються, по суті, в соціальних мережах та ЗМІ, а не в рамках фахових зустрічей та консультацій. Так, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов запропонував скасувати єдиний страховий внесок (ЄСВ), знизити податок на прибуток фізосіб і переглянути інші податки. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Втім, відразу ж додав, що це не конкретні пропозиції, а лише «запрошення до дискусії». На інвестиційних форумах та телеефірах влада також оголошує про наміри викорінювати корупцію «напалмом», запустити «глибинну податкову реформу», прискорити економічний ріст та створити всі умови для бізнесу  тощо.  Поза тим, державний бюджет за січень-вересень 2019 року зведений з дефіцитом 20,675 мільярда гривень, облікова ставка Нацбанку, хоч і знижується, але несуттєво у порівнянні із європейськими та іншими розвиненими країнами, позиція бізнесу не враховується в низці законопроектів.

    На цьому акцентують увагу в УСПП.

    «По суті, потрібні дві речі: постійний і фаховий діалог із бізнесом та системна стратегія того, як будуть досягатися задеклароване 5-7% зростання ВВП. Відразу уточню: такі цифри цілком реальні, що підтверджують і дослідження УСПП та Антикризової ради громадських організацій, які проводяться щороку. Втім, без дотримання означених пунктів цього буде досягти вкрай складно», - каже президент УСПП Анатолій Кінах.

    Відтак, у бізнес-спільноті очікують, що законодавчі норми прийматимуться із врахуванням прогнозних наслідків та думки власне учасників ринку, не кажучи вже про задекларовані реформи, у першу чергу - податкової.

    «Позиція ділових організацій та роботодавців – відкрита та готова до діалогу. Ми виступаємо за створення стимулів для модернізації промислових виробництв в Україні, максимального сприяння самозайнятим, мікро- та дрібному бізнесу, запровадження чітких і стабільних правил гри для іноземних інвесторів, зниження вартості кредитів для підприємництва та відсутність необґрунтованих перевірок, завищених штрафів тощо», - підкреслюють в УСПП.

     Нагадаємо, Антикризова рада громадських організацій презентувала комплексні  документи – «Платформу економічного патріотизму» та «Нова індустріалізація – реальний шанс для України».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.