• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем'єр Фінляндії про Британію та Brexit: нам потрібні письмові пропозиції, а не просто розмови

    Опубликовано: 2019-09-30 18:00:15

    Відсутність чіткої домінуючої позиції в уряді Великої Британії завадило зробити висновок нову угоду про умови Brexit (виходу країни з Євросоюзу). Таку думку висловив прем’єр-міністр головуючої в Раді ЄС Фінляндії Антті Рінне в інтерв’ю газеті Financial Times, опублікованому в понеділок, інформує УНН.

    Він закликав Сполучене Королівство виступити з конкретними пропозиціями з метою їх розгляду партнерами із товариства. “По-моєму, (у Великій Британії) немає лідерства, що стосується вирішення проблеми Brexit”, — зазначив Рінне після зустрічі з головним переговірником ЄС Мішелем Барньє, діалог якого з колегою з королівства Стівеном Барклі в п’ятницю в Брюсселі в черговий раз завершився безрезультатно.

    “Нам потрібні письмові пропозиції, а не просто розмови”, — сказав фінський прем’єр. “Мені відомо, що від британської сторони надійшли деякі неофіційні документи, проте вони поки не пропонують рішення, — продовжив він. — ЄС необхідно негайно отримати письмові пропозиції від Великої Британії з метою проведення юридичної (оцінки) того, що вони означають для країн ЄС, для громадян Європейського союзу, а також громадян королівства”.

    Глава фінського уряду вважає, що в королівстві панує справжня плутанина, що стосується укладення угоди між Лондоном і Брюсселем. “Будь-які нові пропозиції потребують схвалення парламентом, проте це мені здається досить невизначеним, — продовжив Рінне. — Розбіжності в думках спостерігаються не тільки між партіями, а й в самих партіях”.

    Нещодавнє рішення британського прем’єра Бориса Джонсона про припинення роботи парламенту, яке Верховний суд визнав незаконним, стало, за оцінкою Рінне, “глибокою кризою для демократії” і здатне було “нанести шкоду всьому британському суспільству”.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.