• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «За три роки Україна залучила в сферу довкілля 2оо млн дол. міжнародної техдопомоги та відновила довіру країн-партнерів по ряду міжнародних угод»

    Опубликовано: 2019-08-30 08:42:12

    Міністерство екології та природних ресурсів оприлюднило Звіт про основні результати роботи за період 2016 – 2019 років.

    Звіт включає понад десяток напрямків діяльності міністерства у сфері охорони довкілля. Окремий розділ відведено  міжнародній співпраці.

    Так, у 2016-2019 рр. Верховна Рада ухвалила 20 законів, із них орієнтовно третина - системні євроінтеграційні. Крім того, як йдеться у Звіті, Україна протягом останніх трьох років  активізувала свою участь у багатосторонніх міжнародних договорах. Також було  забезпечено вирішення справ про порушення  міжнародних угод, зокрема Кіотського протоколу (вдалося розморозити рахунки, заблоковані урядами Японії та Іспанії, закупити автомобілі для поліції, Державної екологічної інспекції та національних природних парків).

    Також  проведено переговори з трьома японськими приватними енергетичними компаніями, з якими укладено договори продажу одиниць установленої кількості (з метою уникнення повернення залишку коштів) на суму близько 1 млрд. грн.  Розпочато співпрацю з іспанською стороною по договору продажу одиниць установленої кількості: розпочалася реалізація проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій на суму 585 млн. грн.

    Крім того, Україна долучилася до близько 50 національних, регіональних та глобальних проектах міжнародної технічної допомоги на загальну суму близько 200 млн. дол., у тому числі щодо управління водними ресурсами, впровадження політики зеленого зростання, підтримки природно-заповідних територій в Україні, підготовки до впровадження системи торгівлі викидами парникових газів, визначення школи, завданої довкіллю на сході України тощо.

    За цей час українська делегація також неодноразово перешкоджала спробам Російської Федерації легітимізувати тимчасову окупацію АР Крим шляхом подання звітів від РФ щодо обсягів викидів парникових газів на території півострова.

    Також Мінприроди спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні здійснили аналіз шкоди довкіллю внаслідок агресії Росії на Донбасі (/news/32004.html) та створили відповідну інформаційно-аналітичну систему - http://deis.menr.gov.ua/

    Як наголошується у Звіті, Україна завдяки зусиллям Мінприроди  забезпечила вирішення справ про недотримання Оргуської конвенції, Договору про Енергетичне Співтовариство та забезпечила виконання графіку зобов’язань в рамках Монреальського протоколу. Паралельно сформовано дорожню карту для закриття справ проти України в рамах Конвенції Еспо.

    "Крім того, міністерством підготовлено Перехідну книгу, що буде передана новому політичному керівництву. Перехідна книга міститиме детальну інформацію про міністерство, напрямки та результати роботи, а також пропозиції щодо першочергових, середньострокових і стратегічних завдань у сфері охорони довкілля. Дякую всім, хто працював разом і підтримував. Ми разом зробили багато!", - написав у Фейсбук міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

    Із повним текстом Звіту можна ознайомитися за посиланням: /files/images/news_2019/28082019/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8_2019.pdf

    Нагадаємо, сьогодні, 29 серпня, Кабінет міністрів України на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом склав повноваження перед новообраною Верховною Радою ІХ скликання на першому засіданні.

    Перед цим усі міністри уряду Гройсмана підготували для нових очільників міністерств інформацію про цілі, завдання та досягнення своїх міністерств.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.