• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна буде купувати американську зброю, яку наразі використовує армія США - посол

    Опубликовано: 2019-07-09 18:00:20

    Пентагон буде продавати Україні найсучасніше озброєння, яким наразі користується американська армія. Це свідчить про новий рівень довіри між Україною та США. Про це Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Валерій Чалий заявив в ефірі Голосу Америки, повідомляє УНН.

    “Ми зараз говоримо про найсучасніше озброєння. Тому що саме таке озброєння постачається через систему урядових угод”, — зазначив Чалий, додавши, що мова йде про “таке озброєння, якого немає у нас, і яке є фактично в американської армії зараз”.

    “Це новий рівень взаємодії. Я не буду говорити про специфікацію чи про типи. Ми довели, що ми партнери, які тримають таємниці”, — пояснив посол, зазначивши, що один із ключових пріоритетів роботи посольства — забезпечення оборони та безпеки України. “Цей пріоритет нікуди не дівся, бо російська агресія триває. Гинуть наші хлопці. І кожні додаткові можливості для оборони бережуть життя”, — наголосив Чалий.

    Дипломат повідомив, що рівень військово-технічної, воєнно-політичної співпраці та взаємодії України і США нині на порядок вищий, ніж 3-4 роки тому. “Те, що ми переходимо на можливість закупівель озброєнь, говорить про довіру, якої, відверто кажучи, у 2014 році ще не було”, — зазначив посол.

    Чалий переконаний, що новий рівень довіри став можливим завдяки дія української дипломатії. Зокрема йдеться про те, що Україна змогла довести, що у постачаннях зі США не буде “корупційної складової” та їх озброєння не потрапить до інших країн. “Ми це показали. Я дуже вдячний нашій армії, флоту, їхньому командуванню, які показують цю здатність”, — підкреслив Чалий.

    Зокрема, він зазначив, що 92% всієї оборонної і безпекової допомоги, яку отримала Україна, надійшло саме зі США, і цей обсяг становить “кілька мільярдів”. “Цьогоріч лише на безпеку (в оборонному бюджеті США — ред) виділено 365 мільйонів, включно з 50-мільйонами суто на летальне озброєння”, — уточнив Чалий.

    Посол додав, що робота над налагодженням прямих закупівель зброї з США була розпочата вже давно, і торік нарешті були схвалені всі законодавчі поправки, які зробили такі прямі постачання можливими. “У нас відкриваються величезні можливості”, — резюмує посол.

    Нагадаємо, вчора тимчасово повірений у справах США в України Вільям Тейлор повідомив, що українська сторона звернулася до Вашингтону із запитом на придбання військового обладнання. А США, у свою чергу, розпочинають процес перегляду цього запиту.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.