• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні створять консорціум з США для впровадження малих модульних ядерних реакторів

    Опубликовано: 2019-06-13 09:15:24

    "Енергоатом" підписав тристоронню угоду, що передбачає створення міжнародного консорціуму, який сприятиме впровадження в Україні технології малих модульних реакторів SMR-160. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАЕК "Енергоатом".

    "У понеділок, 10 червня, у штаб-квартирі Holtec International – м. Камден (штат Нью-Джерсі, США) підписано Угоду про партнерство між НАЕК "Енергоатом", ДНТЦ ЯРБ та Holtec International. Підписана тристороння угода передбачає створення міжнародного консорціуму, метою якого є сприяння діяльності щодо впровадження в Україні технології малих модульних реакторів (ММР) SMR-160", - йдеться у повідомленні.

    Роботу над проектом було розпочато ще в жовтні минулого року, і наразі сторони узгодили всі необхідні умови для його старту.

    Діяльність консорціуму, зокрема полягатиме в аналізі нормативної документації, що використовується при розробці проекту енергоблоку з реактором SMR-160; аналізі проекту АЕС з енергоблоками SMR-160; підготовці документів для прийняття рішення на національному рівні стосовно впровадження реакторної технології SMR-160 в Україні.

    У 2017 році керівник Holtec International Кріс Сінгх звернувся до Президента України з пропозицією створити в Україні хаб з поширення у Європі, Азії і Африці технології малих модульних реакторів з локалізацією виробництва обладнання для них на українських підприємствах.

    Технологія ММР визнана одним з найбільш перспективних напрямків у будівництві атомних електростанцій. Такі реактори мають значно вищий рівень безпеки порівняно з традиційними типами реакторів за рахунок відсутності в них обладнання, яке вимагає зовнішнього електроспоживання, а також за рахунок систем пасивної безпеки.

    Загальносвітовий ринок ММР після 2025 року оцінюється приблизно в 1 трлн доларів.

    Нагадаємо, у 2018 році НАЕК "Енергоатом" та Holtec International підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у використанні малих модульних реакторів SMR-160 в Україні.

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.