• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Корпорація зарубіжних приватних інвестицій OPIC високо оцінила хід будівництва ЦСВЯП

    Опубликовано: 2019-06-07 08:53:56

    «Я приємно вражений масштабами реально виконаних робіт на майданчику будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива», - заявив віце-президент - головний юрисконсульт, радник Ради директорів Корпорації закордонних приватних інвестицій OPIC Вілльям Доффермир за підсумками інспекторської перевірки стану реалізації проекту. До складу американської делегації, яка брала участь в інспекції, увійшли представники Central Storage Safety Project Trust, що надає кредитні кошти для реалізації проекту: керуючий директор Джон Гасс Ⅳ та старший менеджер проекту Лорін Янг, а також віце-президент і головний юрисконсульт OPIC Вілльям Доффермир, старший аналітик з питань навколишнього середовища OPIС Санджів Аггарвал, керуючі директори OPIC Стівен Джонстон і Мері Бумгард, другий секретар посольства США в Україні Келлі Марі Додж.

    Перевірка проводилася з метою контролю виконання Україною угод про залучення $250 млн та фінансування будівництва в Україні Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) між НАЕК «Енергоатом» та Central Storage Safety Project Trust, а також гарантійної угоди, укладеної між Міністерством фінансів України, Корпорацією зарубіжних приватних інвестицій (OPIC) і Central Storage Safety Project Trust. В рамках триденного робочого візиту 4-6 червня 2019 року американська делегація відвідала майданчик будівництва ЦСВЯП у зоні відчуження Чорнобильської АЕС та обговорила з представниками НАЕК «Енергоатом» і Central Storage Safety Project Trust питання щодо: відповідності графіку виконання проекту; процесів управління проектом, в тому числі управління контрактами та субконтрактами; забезпечення якості будівництва; стан узгодження відповідної нормативно-правової бази на рівні Уряду України; стан проведення експлуатаційних випробувань обладнання Holtec на ядерних об’єктах України.

    Пан Вілльям Доффермир, який очолює відділ з правових питань агентства та забезпечує юридичне супроводження основних напрямків діяльності OPIC в області фінансів, страхування від політичних ризиків та інвестиційних фондів, зазначив: «Для OPIC проект Централізованого сховища НАЕК «Енергоатом» став першим, який затвердили після зміни керівництва Корпорації закордонних приватних інвестицій». Він повідомив, що досі «детально вивчав та оцінював весь проект лише на папері, але реальність набагато цікавіша й з будівельної, й з технічної точки зору».

    «Під час поїздки на будівельний майданчик я переконався, що НАЕК «Енергоатом» і Україна справді зацікавлені в цьому проекті та виконують всі свої зобов’язання. Можу впевнено заявити, що свого часу OPIC прийняло правильне рішення щодо фінансової підтримки проекту ЦСВЯП і України», - наголосив Вілльям Доффермир.

    Нагадаємо, 21 грудня 2017 р. Міністерство фінансів України, НАЕК «Енергоатом», OPIC і Central Storage Safety Project Trust підписали угоди, що стосуються залучення $250 млн на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. 14 лютого 2018 р. у Вашингтоні відбулась урочиста церемонія за участю президента і виконавчого директора OPIC Рея Вешборна, під час якої президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський та «Bank of America/Merrill Lynch», як організатор розміщення облігацій на ринку капіталів США, затвердили остаточні умови фінансування будівництва в Україні ЦСВЯП у розмірі $250 млн.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.