• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП напостоює на участі бізнесу в обговоренні угоди про вільну торгівлю з Туреччиною

    Опубликовано: 2019-03-06 15:52:15

    Економічна співпраця України та Туреччини показує стабільне зростання – щороку, за даними МЗС України, товарообіг збільшується на 20% та за результатами 2018р. становить 4 млрд. доларів. Втім, така цифра зовсім не відповідає потенціалу обох країн.  Нагадаємо, наразі уряди України та Туреччини обговорюють майбутню Угоду про вільну торгівлю. УСПП, як одне з найбільших ділових об’єднань України, напостоює на залученні до цього процесу структурованих організацій бізнесу.
    Про це йшлося на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із новопризначеним Послом Турецької Республіки в Україні паном Ягмур Ахмет Гульдере. На зустрічі також були присутні представники УСПП, Союзу промисловців та підприємців Туреччини і України (ТУСІБ), що входить до складу УСПП.
    Сторони обговорили поточні темпи торгівельно-економічної співпраці, наголосили на великому потенціалі до співпраці в сферах будівництва, інфраструктури, транспорту, АПК, фінансово-банківській.
    «Угода про вільну торгівлю готується між країнами на рівні урядів. Ми ж наполягаємо, щоб до цього процесу були підключені структуровані організації бізнесу, котрі мають свої пропозиції, чітко володіють тематикою та даними, відчувають «слабкі місця» експортно-імпортної політики», – зазначив Анатолій Кінах.
    Президент УСПП також підкреслив: Україні важливий і досвід Туреччини в модернізації промислової політики, до прикладу, створення індустріальних парків, вільних економічних зон.
    Як повідомив Ягмур Ахмет Гульдере, вже у першому півріччі 2019 року планується проведення спільної бізнес-конференції, на якій ділова громада обговорить як питання подальшої співпраці, так і деталі угоди про зону вільної торгівлі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.