• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відкриття шахти „Нової” в Жовтих Водах це приклад того, як треба ставитися до вирішення проблем, що залишилися в спадщину нинішній владі

    Опубликовано: 2006-02-10 09:40:00

    Подія, що відбулася цього четверга в Жовтих Водах, варта того, щоб подібні з них заносити до числа по-справжньому значимих. Адже ще недавно шахта „Нова” значилися недіючою. Більше того, була затоплена. Відповідно, ні про які робочі місця і про виробництво, а значить, і про зарплату, не могло бути й мови. На шахті залишалися 24 чоловіка. Тепер їх 750. Всі працюють і отримують заробітну плату. І треба було бачити справді усміхнені й щасливі обличчя тих, хто щиро й від душі аплодував першій тонні руди, яку підняли на поверхню: шахта заново відродилася!

    -Відкриття шахти „Нової”, - сказала на урочистостях з приводу своєрідного шахтарського свята голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Надія Дєєва, - це добрий приклад того, як можна не тільки відроджувати виробництво, а твердо й послідовно йти вперед, працювати на майбутнє.

    Приємною несподіванкою для присутніх стала вітальна телеграма шахтарям Прем”єр-міністра України Юрія Єханурова, яку на цих урочистостях зачитала Надія Дєєва. До речі, саме з його допомогою безпосередньо вдалося приступити до нового виробництва.ення в життя. А щодо шахти „Нової”, то тут є своя розгорнута програма на майбутнє. Якщо в цьому році підприємство буде виробляти 600 тисяч тонн руди, то в майбутньому воно подвоїться. Зросте й кількість працюючих. Вже в цьому році вона досягне 1000 чоловік, з часом тут працюватиме понад 2,5 тисячі робітників та інженерів.

    -Одночасно, - наголосила Надія Дєєва, - треба дбати і про зростання заробітної плати. Нині вона в середньому складає 900 гривень. Керівництво підприємства обіцяє до кінця року підняти її фактично до 3 тисяч. Нарешті, є ще один показник. Ще недавно рівень безробіття в Жовтих Водах був найвищим в області -16,4 відсотка, нині складає 6,4 відсотка. Безумовно, він ще високий, але подібні події, як відкриття шахти „Нової”, будуть прямо впливати на його зниження.

    Прес-служба  голови облдержадміністрації

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.