• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На ЕМСС проходять кваліфікаційні тести обладнання для фінської АЕС «Ханхіківі-1»

    Опубликовано: 2019-02-26 08:41:17

    У ПАТ «Енергомашспецсталь» проходить кваліфікація виготовлення частин корпусу головного циркуляційного насоса для атомної електростанції «Ханхіківі-1», що будується у Фінляндії. У кваліфікаційних тестах взяли участь представники наглядового органу Фінляндії STUK, а також аудитори від компанії Fennovoima (власник майбутньої АЕС). У випробуваннях також брали участь представники RAOS Project Oy - компанії-постачальника АЕС «Ханхіківі-1», представники Bureau Veritas - провідної міжнародної компанії в сфері послуг тестування, інспекції та сертифікації з питань якості, безпеки, охорони навколишнього середовища і соціальної відповідальності, інші експерти атомної галузі.

    Основна мета кваліфікаційних тестів - випробування дослідних зразків частин корпусу головного циркуляційного насоса - заготовок «Фланець» і «Сфера». За такою ж технологією і з таких же матеріалів повинні будуть виготовлятися всі заготовки корпусу головного циркуляційного насоса для АЕС «Ханхіківі-1».

    «Зараз на ЕМСС проходить чергова перевірка дослідних зразків заготовок для проекту АЕС «Ханхіківі-1», у тому числі і визначення комплексу механічних властивостей: випробування на розтяг при кімнатній і підвищених температурах, визначення критичної температури крихкості, - розповів начальник центральної заводської лабораторії ПАТ «ЕМСС» Ігор Тратник. - Фінські замовники приділяють особливу увагу визначенню таких характеристик як енергія верхньої полиці і референсна температура Т0 згідно ASTM 1921. Проведення приймально-здавальних випробувань за визначенням даних характеристик по новим прогресивним методикам стало можливим в умовах ПАТ «ЕМСС» після розширення парку випробувального устаткування і сфери акредитації Центральної заводської лабораторії».

    Згідно з програмою перевірки, інспектори STUK і Fennovoima беруть участь у випробуваннях у точках Hold Point (точки зупинки робіт для проведення інспекції). Всього в рамках перевірки було проведено близько 10 кваліфікаційних тестів. За підсумками випробувань будуть підписані ITP - плани контролю якості, що є підтвердженням успішного проходження тестів.

    В даний час на «Енергомашспецсталі» ведуться підготовчі роботи до виробництва заготовок різних елементів реакторної установки для АЕС «Ханхіківі-1». Майбутня атомна електростанція буде розташована на мисі Ханхіківі, в окрузі Раахе регіону Північна Остроботнія в Фінляндії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.