• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сьогодні Президент України Віктор Ющенко виступить у Верховній Раді України із щорічним посланням

    Опубликовано: 2006-02-09 10:21:00

    Київ, 9 лютого 2006 року. Президент України Віктор Ющенко виступить у Верховній Раді України із щорічним посланням. Глава держави дасть оцінку економічній та політичній ситуації в країні і представить план розвитку України на майбутнє.

    Своїми першочерговими завданнями Президент України вбачає проведення фундаментальних інфраструктурних реформ за такими стратегічними пріоритетами:

    - підвищення якості життя громадян;

    - утвердження ефективної економіки «знань»;

    - розбудова справедливої і прозорої системи влади.

    1. Пріоритет - поліпшення якості життя та відродження духовних цінностей нації. Реформування житлово-комунального господарства. Реформування системи оплати праці: детінізація зарплат, погодинна оплата праці. Пенсійна реформа. Подолання проблеми безпритульних дітей протягом наступних чотирьох років.

    На думку Віктора Ющенка, Бюджет-2007 року має передбачати   зниження податкового тиску, поєднання усіх соціальних зборів у єдиний податок, згодом – упорядковані ПДВ і податок на прибуток підприємств.

    Президент також наголошує, що вперше в історії України сформовано модель соціально-орієнтованої економіки. Економіка «заради» і «для» людини.

    2. Пріоритет – формування економіки «знань». Рецепт українського технологічного прориву у відмові від хибного уявлення про вирішальну роль чиновника у створенні інновацій. Функція держави – створити зрозумілі та справедливі правила гри. Глава держави запропонує законопроект про локалізацію високотехнологічних виробничих проектів відомих світових компаній.

    Також підготовлено Указ щодо підтримки ініціативи «Українська Силіконова Долина». На базі академічних установ та університетів п’яти регіонів буде створено міжнародні технологічні центри.

    3. Пріоритет - формування сучасної системи державного управління. Позиція усіх політичних сил має бути відображена у політичному процесі. Опозиція не може бути виключена з політичного діалогу. Зміни до Конституції, які набрали і ще мають набрати чинності, – це лише початок реформи системи влади. Віктор Ющенко має намір запропонувати План дій з проведення реформи:

    - створити Конституційну комісію з представників політичних сил, громадськості, неурядових організацій, органів місцевого самоврядування, науковців, експертів з метою вироблення проекту нової редакції Конституції України;

    - проект нової редакції Конституції, напрацьований Конституційною комісією, винести на всеукраїнський референдум;

    - розробити та ухвалити низку законодавчих актів, які розвинуть конституційні норми та забезпечать  ефективну дію нової політичної моделі.  Це насамперед  закони про Кабінет Міністрів України,  Регламент Верховної Ради України тощо.

    Зазначені стратегічні напрямки стануть завданнями Президентських програм розвитку, навколо яких об‘єднаються фінансові та людські ресурси, зусилля влади, громадськості і бізнесу. Окремі з програм уже почали реалізовуватися, або їх розробку буде завершено найближчим часом:

    1. Програма реформування судової системи і правоохоронних органів

    2. Програма боротьби з корупцією та реформування системи органів державної влади

    3. Програма «Здоров’я нації»

    4. Програма «Конкурентна освіта»

    5. Програма «Відродження села»

    6. Програма розвитку високих технологій

    7. Програма підвищення енергоефективності української економіки

     Довідка. У 2005 році ріст економіки відбувався за рахунок розширення внутрішнього споживання, істотно знизилась її залежність від несприятливої світової кон’юнктури на експортовані товари. Реальні (з урахуванням інфляції) доходи населення збільшилися на 20%, соціальні виплати - більше ніж на 30%, допомога на дітей – у 4–12 разів. Розмір мінімальної пенсії вперше перевищив прожитковий мінімум.

    Дефіцит державного бюджету – 1,8% до ВВП, інфляція – 10,3%, у другому півріччі - майже втричі нижча, ніж за аналогічний період минулого року (відповідно 3,7% проти 8,4%). Доходи до бюджету зросли на 54%, резерви Національного банку України –  удвічі.

    Обсяг депозитів фізичних осіб збільшився на 76% і становить понад 73 млрд. грн. Кредитування економіки зросло на 62%, а темпи приросту кредитування - у 2 рази. Кредитування населення зросло у 2,3 раза. Майже на 6% зменшено прямий зовнішній борг держави.

    Инф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.