• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іван Сахань: поліпшення обслуговування населення - основна мета Проекту удосконалення системи соціальної допомоги

    Опубликовано: 2006-02-09 10:07:00

    Верховна Рада України ратифікувала сьогодні  Угоду про позику (Проект удосконалення системи соціальної допомоги) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

    Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань зазначив, що „впровадження Проекту матиме ряд позитивних результатів, оскільки головна мета Проекту — запровадити в Україні якісно новий рівень в організації адресної підтримки найбідніших верств населення. А це і впровадження нових технологій обслуговування громадян за принципом єдиного вікна, і поглиблення адресності допомоги завдяки визначенню права на призначення допомоги, виходячи з конкретних обставин, що склалися в окремій сім'ї та її фактичного майнового стану т.і.”.

    „Це робиться не для тих людей, які працюють в установах, а для тих, хто приходить по допомогу: для інваліда, який не може піднятися і зайти в управління, для тих осіб, які три-чотири тижні збирають довідки, витрачаючи на це свій час та сили тощо. Сьогодні мова йде виключно про поліпшення обслуговування населення,” — наголосив міністр праці.

    Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України відповідно до Стратегії подолання бідності 17 серпня 2002 року прийняв Постанову № 1146 “Про вдосконалення механізму надання соціальної допомоги”, згідно якої з 1 січня 2003 року в Україні запроваджується надання всіх видів соціальної допомоги за єдиною заявою та одним пакетом документів. За оцінками експертів, для реформування системи соціальної допомоги, доведення її до європейських стандартів потрібно не менше 15 років при умові виділення коштів Державного бюджету на рівні фінансування 2004-2005 років. Проект „Вдосконалення системи соціальної допомоги” планується реалізувати протягом 2,5 років (2006–2008 рр.), що значно прискорить реформування системи соціальної допомоги в Україні. При цьому 95% бюджету Проекту буде спрямовано на закупівлю товарів і послуг для місцевих та регіональних підрозділів системи Мінпраці. Контроль за використанням коштів Проекту здійснюватиме Рахункова плата, як це передбачено Угодою.

    Інф. Мlsp.gov.ua

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.