• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Науковці матимуть відстрочку від призову

    Опубликовано: 2006-02-08 14:38:00

    «Військовослужбовці давно чекали на ці зміни, – сказав у розмові з власним кореспондентом сайту RAZOM член Виборчого блоку «Наша Україна» Віктор Король, коментуючи прийняття Верховною Радою змін до закону про загальний військовий обов‘язок і військову службу. – У новій редакції закон вирішує ряд соціальних питань надзвичайно важливих для військовослужбовців та їхніх сімей ».

    «Він чітко визначає, хто має право на відстрочку від призову на строкову службу, – зазначив народний депутат. – Це, зокрема, особи, які навчаються в інтернатурі чи докторантурі з відривом або без відриву від виробництва, у навчальних закладах інших держав, а також призовники-священнослужителі. Водночас виключена норма щодо призову на військову службу офіцерів запасу. Закон усунув несправедливість, коли сім‘ям загиблих чи померлих військовослужбовців надавалася допомога нижча, аніж сім‘ям інших службовців».

    «Важливо, – наголосив Віктор Король, – що закон запроваджує нову градацію військових звань – відповідно до європейських стандартів. Зокрема, скасовано військове звання «рядовий» – відтепер це «солдат» чи «матрос», введено військове звання «бригадний генерал”. Військові комісаріати будуть фінансуватися за рахунок коштів районних(міських) державних адміністрацій або Міністерства оборони України. До речі, законом передбачено, що міністром оборони призначатиметься цивільна особа”.

    “Новий закон чітко регламентує порядок підготовки громадян до військової служби та її проходження, вдосконалює фінансове та матеріальне забезпечення заходів, пов‘язаних із виконанням військового обов‘зку і проходження військової служби . “Нашоукраїнці” від самого початку підтримували урядовий проект”, – сказав на закінчення народний депутат.

    Інф. Razom.org.ua

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.