• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП відкриє представництво українського бізнесу в Чехії

    Опубликовано: 2019-01-24 13:02:52

    Представники ділових кіл Чехії мають низку конкретних пропозицій щодо співробітництва з українським бізнесом  в сфері машинобудування, промисловості, охорони здоров’я та науково-дослідній галузі. В цілому, вони зацікавлені в посиленні співробітництва між країнами, що стосується збільшення взаємного товарообігу та обсягів інвестування. З метою організації постійних комунікацій партнери пропонують УСПП відкрити представництво українського бізнесу в Чехії.
    Про це йшлося в рамках зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із чеською делегацією, очолюваною депутатом Чеського парламенту  Богуславом Халупою. До її складу ввійшли також генеральний директор BOND Technology CZ Г.Ніколаєв та адвокат А.Шимичек, що надає юридичний сервіс низці інвесторів в Чехії.
    Як повідомила чеська сторона, останнім часом  влада цієї країни висловлює зацікавлення в підвищенні рівня співробітництва з Україною. Наразі, за їх даними, наша країна займає 20-те місце у списку торгівельних партнерів Чехії.
    «Отримано попереднє погодження такого рішення (відкриття представництва, - ред.) з боку представників уряду та парламенту Чехії. В разі вашої згоди, проект отримає у нас максимальне сприяння», – повідомив Г.Ніколаєв.
    За його словами, на сьогодні в Чехії відсутні структури, які б реально сприяли розвитку взаємних бізнес-проектів на системній основі. Тому  чеські підприємці дуже зацікавлені в реальній підтримці. «Представництво під егідою УСПП в такому випадку може стати авторитетним інформаційно-консультаційним центром, з перспективою поширення діяльності на Словаччину, Польщу та Угорщину», – зазначають партнери.
    Анатолій Кінах підтримав цю ідею, зазначивши, що для України важливо не лише інтегруватися в європейську спільноту, але й підвищувати конкурентоспроможність власної економіки, розвивати її.
    «Ми зацікавлені у відкритті постійного представництва в Чехії, адже лише постійні  комунікації дають змогу системно працювати бізнесу та інвесторам», – наголосив він.
    Таке представництво після юридичного узгодження планується відкрити у місті Брно – індустріальному та діловому центрі Чехії. Наразі партнери підписали відповідний протокол, що стане початком організаційної роботи в даному напрямі.
    Окрім того, партнери обговорили  пропозиції щодо реконструкції і модернізації металургійних підприємств, аеропортів України та ін.
    Домовлено про проведення низки робочих зустрічей, за результатами яких і буде сформовано попередній план співпраці на 2019 рік.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.