• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Споживання газу станом на 5 лютого 2006 року скоротилось до виділених обсягів

    Опубликовано: 2006-02-07 16:48:00

    ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» вживає заходів щодо реалізації доручень Кабінету Міністрів України та Національної компанії з питань економного та раціонального газоспоживання в областях.

    У зв’язку зі значним зниженням температури, з метою недопущення розбалансування газотранспортної системи, а також для переводу підприємств на використання резервних видів палива, усі регіональні підприємства з газопостачання та газифікації, промислові та бюджетні споживачі та підприємства комунальної теплоенергетики були проінформовані про вимоги Уряду (від 23 січня п. р. №604/0/2-06) та НАК «Нафтогаз України» щодо необхідності скорочення споживання природного газу в регіонах на 15 відсотків (по відношенню до обсягів газу фактичного споживання станом на 21 січня п. р.), а також про скорочення споживання природного газу підприємствами металургійного та хімічного комплексів загалом на 11 млн. куб. м. газу на добу.

    Станом на 5 лютого п.р. фактичне споживання природного газу в областях та містах України, за оперативними даними, (окрім прямих промислових споживачів ДК «Укртрансгаз»), тобто, на підприємствах промисловості, теплокомуненерго (ТКЕ), у бюджетних установах, а також у населення, порівняно з 21 січня п.р. скоротилося  в середньому по Україні на 10,13%.

    Фактичне споживання природного газу станом на 5 лютого, як і передбачалося відповідним дорученням Кабінету Міністрів України, скоротилося більш як на 15% у таких областях:

                - Херсонська (21%);

                - Донецька (20%);

                - Миколаївська (15%);

                - Кіровоградська (15%).

    Значно скоротилось споживання природного газу на 5 лютого п.р. також у містах Макіївка (20%) та Маріуполь(15%).

    Понад 12-відсоткове скорочення газоспоживання відбулося також у Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Одеській, Полтавській областях, у м. Донецьку та низці інших областей і міст України.

    У той же час у Закарпатті, Автономній Республіці Крим та у м. Севастополі  споживання природного газу станом на 5 лютого п. р. порівняно з 21 січня п. р. залишилося без змін.

    Низький рівень виконання доручення Уряду щодо скорочення газоспоживання відзначається у Львівській (3%), Сумській (4 %), Чернігівській (6 %), Харківській (6%), Івано-Франківській (7%) та ряді інших областей.

    На ту ж дату понаднормове використання природного газу допущено також підприємствами промисловості Дніпропетровської, Сумської, Івано-Франківської, Одеської  областей  та м. Києва.

    ДК ”Газ України” нагадує усім  категоріям споживачів, і передусім підприємствам, що виробляють тепло для населення і бюджетних установ, про необхідність дотримання ними договірних зобов’язань щодо забезпечення стовідсоткової оплати вартості спожитого природного газу. На регіональних нарада, у листах-нагадуваннях Компанія вказує на необхідність терміново провести розрахунки за поточне споживання газу. В іншому разі Компанія змушена буде вжити відповідних заходів і покласти край безоплатному споживанню природного газу.

    Окрім цього, «Газ України» звертає увагу споживачів на необхідності раціонального, економного й дбайливого використання природного газу. Компанія нагадує, що згідно розпорядження Мінпаливенерго України від 21 січня 2006 р. №160-Рп, на виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 1996 р. № 1358, з 21 січня п. р. в Україні введено другу чергу Зведеного графіка переведення промислових підприємств та електростанцій під час нинішніх похолодань на роботу з використанням резервних видів палива.

    Прес-служба ДК «Газ України»





    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.