• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Практичні поради, як покращити сон дитини

    Опубликовано: 2018-12-25 19:09:03

    Фахівці стверджують: четверта частина дітей віком від 1 до 5 років страждають від порушень сну.  Якщо ваш малюк належить до цієї категорії, не варто зволікати. Адже це може тягнути за собою багато серйозних проблем. Саме під час сну у дітей організм виробляє гормон росту. Якщо сон неспокійний, це погано впливає на фізичний розвиток дитини.

    Найпоширеніші причини порушення дитячого сну

    Буває, що розповіді про страшних персонажів (Баба Яга, Кощій Безсмертний, монстри) чи мультфільми про них можуть викликати страх і тривогу у малюка. Дитина може боятися залишатися сама у дитячі кімнаті, з труднощами засинає або кілька разів прокидається з плачем.
    Напружена атмосфера вдома, проблеми у колективі в дитячому садку можуть провокувати підвищену тривожність, викликати занепокоєння. Все це також впливає на сон дитини. Діти, які ще не ходять у дитячий садок, можуть болісно реагувати на розставання з мамою, зміни у звичному графіку дня чи зміну няні.

    Як допомогти дитині

    Відмінно подбає про спокій малюка сироп «Сілента». Він чудово допомагає дітям адаптуватися до різних навантажень: емоційних, розумових та фізичних. Завдяки натуральним складникам – магній, L-триптофан, лікувальні трави (ромашка, меліса, липа) - препарат має заспокійливий ефект. Також він ефективний  при надмірному нервовому збудженні.  Ваша дитина відчує позитивні зміни вже після кількаразового вживання препарату!

    А ще  радимо дотримуватися кількох простих речей, які допоможуть нормалізувати сон дитини:

    • Відключаємо гаджети. За 2,5 – 3 години до сну найкраще виключити телевізор,  комп’ютер, планшет, телефон. Прочитайте дитині казку, пограйте у спокійні ігри. Дослідження показують, що «сині екрани»  негативно впливають на сон.

    • Ні – яскравому світлу. Яскравий годинник, червона кнопка на телевізорі може погано впливати на сон дитини. Якщо вона боїться темряви, відкрийте двері в її кімнату і включіть світло в коридорі. Або ж ввімкніть нічник.

    • Вечеряємо правильно. Деякі батьки стараються давати дитині фрукти ввечері, щоб вона не була голодна. Однак краще замінити їх на йогурт чи яйця. Ці продукти утворюють амінокислоти і викликають відчуття сонливості.

    • Запровадьте цікаві ритуали. Придумайте цікаві ритуали, які будуть нагадувати малюку, що пора спати. Це може бути купання, переодягання в піжаму, читання книжки, спів колискової.

    • Усуньте алергени. Деякі батьки навіть не  здогадуються, що дитина може мати алергію на наповнювач ковдри чи засоби гігієни. А тому не може спокійно спати  через свербіж, нежить чи чхання. Пройдіть тест  на алергію та усуньте чинники, які викликають алергічну реакцію.

    • Не забувайте часто провітрювати дитячу кімнату.

    Сподіваємося, завдяки нашим порадам ваша дитина забуде про проблеми зі сном!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.