• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Професіональність управління в енергетичній сфері не має стати заручницею запозичень

    Опубликовано: 2018-11-29 10:52:06

    Об’єднана енергосистема України переживає нині не найкращі часи – в сфері висока моральна та фізична зношеність основних фондів, високі втрати енергії при її передачі, серйозна необхідність модернізації, що викликає потребу в значних інвестиційних ресурсах. Щоб вирішити вкрай важливі завдання енергосистеми для господарського комплексу країни і населення, домогтися посилення енергетичної безпеки держави, необхідний більш високий рівень управління енергетичною інфраструктурою. Для цього важливо повною мірою використовувати потенціал вітчизняних досвідчених висококласних фахівців, якими багата Україна. Такої думки дотримуються в Українському союзі промисловців і підприємців.
    «В УСПП вже висловлювали свою тривогу з приводу того, що у складі Наглядової ради оператора Об'єднаної енергосистеми країни – компанії «Укренерго» – з української сторони зроблена ставка на чиновників середньої ланки. В Наглядову раду не увійшли досвідчені вітчизняні фахівці, хоча мова йде про одну з найважливіших з точки зору національної безпеки сфер. Такий менеджмент навряд чи можна вважати ефективним», – переконаний президент УСПП Анатолій Кінах.
    На його думку, фактором, який ще більш послабить управління НЕК «Укренерго», зробить його залежним від зовнішніх обставин, є вимога міжнародних фінансових інституцій ЕБРР, ВБ, ЕІБ і МВФ передати компанію, яка знаходиться у підпорядкуванні Міністерства енергетики і вугільної промисловості України, Міністерству фінансів, що пов’язано з умовами обіцяного від ЄС кредиту у розмірі 1 млрд. євро.
    «Компанія НЕК «Укренерго», невід’ємна частина об’єднаної енергосистеми держави, має управлятися органом влади, який несе повну відповідальність за національну енергетичну безпеку, здатний підготувати та втілити в життя програми комплексного розвитку Укренерго, передбачити його системну модернізацію, технічне і технологічне переозброєння. В цій програмі мають бути й умови локалізації виробництва при поставках та виготовленні обладнання підприємствами енергетичного машинобудування для завантаження вітчизняних робочих місць. Абсолютно неприпустимим є те, що найважливіші стратегічні державні завдання, такі як професіональність управління, зміцнення енергетичної безпеки у нас роблять заручниками чергових зовнішніх запозичень», – наголосив президент УСПП.
    На думку промислової спільноти, приймати державницькі рішення в енергетичній сфері – означає протистояти спробам корупційного чи політичного впливу, добре розбиратися в ситуації, в якій перебуває галузь, потребах і можливостях виробників. Не можна погіршувати ситуацію, коли світ навколо стрімко рухається вперед, а Україна через низький рівень державного менеджменту втрачає перспективні шанси.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.