• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • “Нафтогаз України” і “РосУкрЕнерго” успішно завершили переговори щодо створення СП

    Опубликовано: 2006-02-03 11:27:00

    Сьогодні успішно завершено переговори між НАК “Нафтогаз України” і Компанією “РосУкрЕнерго” щодо створення спільного підприємства. Основною метою створеного ЗАТ “Укргаз-Енерго” є постачання природного газу на український внутрішній ринок в обсягах, необхідних для забезпечення щорічного балансу газу нашої країни.

    Засновниками товариства на паритетних засадах виступили безпосередньо НАК “Нафтогаз України” і компанія “РосУкрЕнерго”. Статутний капітал “Укргаз-Енерго” становить 5 млн. грн., які засновники сплатили виключно грошовими коштами.

    Активи НАК “Нафтогаз України” створеному товариству не передавались. Статутом “Укргаз-Енерго” заборонено отримувати у власність, володіння, користування, розпорядження і управління ГТС України, будь-які її частини, в т. ч. і підземні сховища газу. 

    Оскільки “Укргаз-Енерго” засновано відповідно до законодавства України, податки від його обороту будуть надходити до українського державного бюджету. Керівником товариства відповідно до Статуту є представник української сторони.       

    Сьогодні укладено контракт між “Укргаз-Енерго” і “РосУкрЕнерго” щодо постачання в Україну середньоазійського та російського газу в обсягах, що мають забезпечити потреби України, а саме 34 млрд. куб. м у 2006 році і до 60 млрд. щорічно – у найближчі 4 роки.

    Ціна газу, що постачатиметься за цим контрактом, зафіксована на 5 років і складає 95 доларів за тисячу кубометрів. Це найнижча ціна серед усіх країн пострадянського простору, крім Білорусі. Деякі з цих країн до того ж були змушені поділитися контролем над власними газотранспортними мережами для того, щоб отримати газ за ціною 110-130 доларів. 

    НАК “Нафтогаз України” продовжує дотримуватись найвищих стандартів відкритості і прозорості у свої роботі. Підтвердженням цього є те, що компанія проходить процедуру міжнародного аудиту, який цього року здійснює компанія “Ернст енд Янг” – один  із всесвітньо визнаних лідерів у цій галузі.

    Результати роботи дають впевненість у тому, що НАК “Нафтогаз України” через Дочірню компанію “Газ України” і ЗАТ “Укргаз-Енерго” повністю забезпечить безперебійне постачання природного газу всім споживачам  України.

    Прес-центр НАК “Нафтогаз України” 






    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.