• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індекс цін ФАО на продукти харчування знизився у вересні внаслідок надмірної пропозиції

    Опубликовано: 2018-10-09 14:50:03

    Засуха впливає на об'єми цукрової тростини, тоді як прогнози щодо виробництва кукурудзи, рису та пшениці підвищуються.

    В середині вересня глобальні ціни на сільськогосподарські продукти харчування знизились через зростання запасів основних товарних груп.

    Індекс цін на продовольчі товари ФАО знизився на 1,4 відсотка з серпня і зараз на 7,4 відсотка нижче його рівня ніж у вересні 2017 року.

    Індекс цін ФАО на зерно знизився на 2,8 відсотка завдяки кукурудзі, оскільки очікування щодо дуже великого врожаю в Сполучених Штатах Америки знизили експортні котирування. Упродовж місяця також знижувались міжнародні ціни на рис та пшеницю, це, в першу чергу, пояснюється поточними стабільними продажами та пропозицією з Російської Федерації.

    Індекс  цін ФАО на овочі  восьмий місяць поспіль знижується, опустившись на 2,3 відсотка до трирічного мінімуму. Ціни на пальмову олію зареєстрували найшвидший спад, оскільки великі запаси в основних країнах-експортерах впливали на цінові котирування, які зараз на 25 відсотків нижче рівня минулого року.

    Індекс цін на молочні продукти ФАО знизився у вересні на 2,4%, продовжуючи тенденцію до зниження, тоді як Індекс цін ФАО на м'ясо незначно відхилився від уточненого значення за серпень.

    Індекс цін на цукор ФАО на 21% нижче рівня вересня 2017 р., Тоді як він зріс на 2,6% з серпня, оскільки поточні операції зі збирання врожаю в Бразилії, найбільшого в світі виробника та експортера, вказують на те, що умови посухи негативно вплинули на врожай цукрової тростини. Нетипові-мусонні опади в Індії та Індонезії також вплинули на підвищення міжнародних цін на цукор.

    ФАО підвищує прогноз виробництва зернових на 2018 рік

    Згідно зі “ Звітом щодо пропозиції зернових та попиту на зернові  ”,  опублікованим ФАО сьогодні, очікується збільшення світового виробництва зерна на цей рік до 2 591 млн. тон, що на 2,4 відсотка нижче рекордного рівня 2017 року.

    Очікується, що зниження опадів у Австралії та Канаді знизить врожайність пшениці, що, однак, повинно бути компенсоване збільшенням врожаю в Алжирі та Російській Федерації. Очікується, що виробництво кукурудзи в США досягне свого другого найвищого рівня за обсягами, що буде більш ніж компенсувати зміни в бік зниження для Росії. Світове виробництво рису, як очікується, зросте на 1,3 відсотка, що перевищило минулорічні високі темпи зростання, стимулювали збільшення засіяних площ в Азії, ніж очікувалося раніше, особливо в Індії.

    ФАО розраховує, що в сезоні 2018-1919 рр. використання зернових у світі збільшиться до 2 647 млн. тон, що на 1,1 відсотка більше від прогнозованого рівня попереднього року. Очікується, що світова торгівля зерновими буде приблизно 417 млн. тон, що на 1,0% менше, ніж рекордний рівень закупівельного сезону 2017/18. Очікується, що обсяги міжнародної торгівлі пшеницею та рисом зменшяться, а для кукурудзи збільшиться.

    Світові запаси зернових до кінця сезону 2019 року прогнозуються на рівні 751,3 млн. тон, що на 7 відсотків нижче їх рекордного рівня відкриття, при значному скороченні запасу пшениці, що очікується в Європейському Союзі та Російській Федерації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.