• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У «Львівській політехніці» відбувся фінал дитячо-юнацького творчого конкурсу «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє»

    Опубликовано: 2018-09-25 18:30:28

    19-20 вересня двадцять п’ять переможців і учасників першого, відбіркового, етапу творчого конкурсу «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє» відвідали чарівний осінній Львів. Саме тут цьогоріч на базі Національного університету «Львівська політехніка» – одного з профільних вишів атомно-енергетичної галузі – пройшли фінальні заходи конкурсу, організаторами якого виступив Енергоатом і профспілкова організація Компанії.
    Урочиста церемонія нагородження призерів конкурсу – учнів шкіл міст-супутників АЕС України – відбулась у неймовірно красивій за архітектурою та цікавій своєю історією актовій залі Львівської Політехніки. Нагороджували переможців заступник голови профспілкового комітету профспілкової організації Енергоатома – голова ППО Рівненської АЕС Іван Мельник і проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки к.т.н., доц.  Олег Давидчак.
    Цього року спостерігався творчий зорепад нагород для учасників від Хмельницької АЕС. У номінації «Образотворче мистецтво» перше місце здобула Дар’я Жогло з роботою «Хмельницька АЕС: даруємо мир, світло і тепло». У номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» нагороджена витинанка «Під покровом Божої Матері» Каріни Шафоростової з міста Нетішина. Також серця журі підкорили творчі анімаційні роботи учасників ХАЕС. Всі чотири роботи, що були представлені до участі у конкурсі - відмічені нагородами. У номінації «Анімація або короткометражне відео» у молодшій віковій категорії, 10-13 років, перше місце виборола Дар’я Березська з роботою «Красуня Земля». Друге - здобув славутчанин Максим Муляр із анімацією «Мирний атом ХАЕС». У старшій віковій категорії, 14-17 років, першість за Мариною Поємчук з мультиплікаційним фільмом «ХАЕС у надійних руках», друге -  у Анни Гайдук з анімаційною роботою «Хмельницька АЕС: 2017-2018».
    Звертаючись до учасників заходу Іван Мельник від імені організаторів щиро подякував керівництву Університету за змогу провести урочистості на базі Львівської політехніки. «Мені дуже приємно перебувати у стінах цього чудового навчального закладу, який вражає своєю видатною історією. Щиро дякую за гостинність. Я впевнений, що у кожного з нас залишаться тільки найкращі спогади про Університет. Вдячний усім діткам, хто брав участь у нашому конкурсі та впевнений, що наша Компанія і надалі буде приділяти велику увагу розвитку художніх талантів молоді, цікавості до атомної галузі та до здобуття знань у цій сфері. Проводячи такі конкурси, ми, дорослі, бачимо як діти уявляють атомну енергетику сьогодні, дізнаємося їхні думки про атомну енергетику майбутнього. І сьогоднішньому поколінню атомників це додає впевненості у тому, що цікавість до галузі буде завжди, і багато хто обере саме цю важливу професію. Ми впевнені, що наші наступники не лише продовжать кращі традиції та надбання, а й зроблять ще більше для того, щоб атомна енергетика була екологічно чистою, а українська держава розвивалася».
    Проректор Львівської Політехніки Олег Давидчак висловив подяку Компанії Енергоатом, за те, що саме Львівська політехніка, яка є найстарішим технічним навчальним закладом західного регіону, цього разу стала господарем цього чудового заходу. Він зазначив, що фахові викладачі Університету готують спеціалістів високого рівня з понад 60 напрямів, у тому числі і спеціалістів для атомної галузі. Олег Давидчак запросив юних митців обирати львівський виш для свого подальшого навчання: «Ми щиро раді такому приємному товариству! З представлених творів чудово видно, що ваші юні серця небайдужі до атомної галузі, до енергетики та взагалі спостерігається велика цікавість до пізнання світу. У своїх прекрасних малюнках ви чудово реалізували світлі ідеї та глибокі роздуми про атомну енергетику. Ми щиро запрошуємо усіх продовжити ці потяги і мрії. І будемо раді бачити кожного з вас нашим студентом, не лише ядерно-енергетичного спрямування, а й з будь-якої спеціальності!»
    Крім урочистої частини, організатори конкурсу підготували для дітей міст-супутників АЕС України насичену екскурсійну програму: автобусно-пішохідний тур «Легенди старого Львова», відвідини Аптеки-музею «Під чорним орлом», екскурсії до Національного музею імені Андрія Шептицького які зацікавили та неймовірно вразили творчу молодь. Особливі враження школярі отримали від екскурсії по Львівській політехніці, до організації якої безпосередньо долучились директор Інституту енергетики та систем керування д.т.н., проф. Андрій Лозинський, завідувач кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій університету д.т.н., проф. Михайло Семерак та його заступник к.т.н., доц.  Тетяна Римар.
    Довідково. Дитячо-юнацький конкурс творчості «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє» 2018 року проводився серед молоді у містах розташування відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом» та Дирекції Компанії. Мета конкурсу – популяризація знань про атомну енергетику як перспективне джерело екологічно чистої енергії, яке сприяє розвитку України та робить значний внесок у протистояння глобальним кліматичним змінам АЕС та створення позитивного ставлення до атомної галузі України, зокрема, стосовно екологічних аспектів роботи АЕС та безпеки експлуатації енергоблоків.
    Учасники конкурсу – представники учнівської молоді. Конкурсні номінації: образотворче мистецтво (живопис, малюнок, графіка), декоративно-прикладне мистецтво, комп’ютерна анімація.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.