• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент України підписав низку Законів

    Опубликовано: 2006-02-01 09:17:00

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3298-ІV «Про внесення зміни до статті 61 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» щодо неповнолітніх в'язнів», прийнятий парламентом 10 січня 2006 року.

    Пропонованими цим Законом змінами до статті 61 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» передбачається встановити, що з 1 січня 2007 року право на пільги колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, створених фашистською Німеччиною та її союзниками в період Великої Вітчизняної війни та Другої світової війни, матимуть особи, яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років (за чинною редакцією 16 років).

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон №3314-ІV «Про внесення зміни до статті 50 Закону України «Про прокуратуру» щодо складових грошового утримання у разі загибелі прокурора або слідчого прокуратури», прийнятий парламентом 11 січня 2006 року.

    Законом уточнюється норма частини п'ятої статті 50 Закону України «Про прокуратуру» щодо виплати в разі загибелі прокурора або слідчого прокуратури у зв'язку з виконанням службових обов'язків його сім'ї або утриманцям одноразової допомоги в розмірі десятирічного грошового утримання за останньою посадою. Зокрема, Законом встановлюється, що таке грошове утримання складається з посадового окладу та надбавки за класний чин.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон №3322-ІV «Про внесення зміни до статті 1331 Кодексу України про адміністративні правопорушення», прийнятий парламентом 12 січня 2006 року.

    Законом установлюється адміністративна відповідальність водіїв транспортних засобів та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності у вигляді штрафу від восьми до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 до 170 грн.) за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон №3333-ІV «Про внесення змін до Закону України «Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків» та інших законів України», прийнятий парламентом 12 січня 2006 року після повторного розгляду.

    Законом, зокрема, викладається в новій редакції Закон України «Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків». Порівняно з чинним Законом визначається низка заходів державної підтримки технологічних парків – фінансової, цільового субсидування, кредитування.

    Під час повторного розгляду Закону зауваження Президента України до його попередньої редакції були враховані.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон №3334-ІV «Про житловий фонд соціального призначення», прийнятий парламентом 12 січня 2006 року після повторного розгляду.

    Як установлено в преамбулі, Закон визначає правові, організаційні та соціальні засади державної політики щодо забезпечення конституційного права соціально незахищених верств населення України на отримання житла.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон №3335-ІV «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо Центру з усиновлення дітей», прийнятий парламентом 12 січня 2006 року.

    За Законом Кабінет Міністрів України до 1 травня 2006 року має утворити урядовий орган державного управління з усиновлення та захисту прав дитини у складі центрального органу виконавчої влади з питань сім'ї та молоді.

    До створення такого органу і початку виконання ним наданих повноважень його повноваження щодо ведення обліку осіб, які бажають усиновити дитину, обліку дітей, які можуть бути усиновлені, та реалізації порядку усиновлення дітей покладаються на Центр з усиновлення дітей при Міністерстві освіти і науки України.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон №3352-ІV «Про внесення змін до статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито», прийнятий парламентом 17 січня 2005 року.

    Законом передбачено з 1 січня 2007 року зниження в 10 разів ставки державного мита за нотаріальне посвідчення договорів застави (з 0,1 до 0,01 відсотка предмета застави) та в 100 разів ставки державного мита за нотаріальне посвідчення договорів оренди або суборенди об'єктів нерухомості з 1 відсотка до 0,01 відсотка суми договору). При цьому встановлено нижню та верхню межі для цих видів державного мита (відповідно 5 і 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а саме: 85 і 850 гривень).

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон №3368-ІV «Про внесення змін до деяких законів України щодо часу проведення голосування», прийнятий парламентом 19 січня 2006 року.

    Цей закон спрямований на збільшення часу для голосування на виборах. Передбачається починати голосування о 7-й годині і завершувати о 22-й годині (замість з 8-ї до 20-ї за чинним Законом).

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.