• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд спростив умови ведення бізнесу

    Опубликовано: 2018-07-18 16:03:22

    Кабінет Міністрів схвалив низку важливих рішень для спрощення умов роботи бізнесу, розроблених МЕРТ спільно з BRDO, в рамках “дерегуляційного дня”.

    Так, рішенням Уряду спрощено доступ до інфраструктури для операторів телекомунікацій, що прибирає дискримінаційні та непрозорі умови. Для цього затверджені правила, які розроблені BRDO у співпраці з провідними профільними асоціаціями:

    •             надання доступу до інфраструктури об’єкта електроенергетики;

    •             надання доступу до інфраструктури об’єкта транспорту;

    •             надання доступу інфраструктури будинкової розподільної мережі;

    •             надання доступу до інфраструктури об’єкта будівництва.

    Завдяки цьому мільйони українців матимуть змогу  підключитись до широкосмугового інтернету. Йдеться про майже 14 млн користувачів. Сьогодні маємо 5 млн користувачів.

    Ці Правила дадуть додатковий поштовх для розвитку телекомунікаційної галузі в першу чергу в регіонах та в сільській місцевості. Відповідно, буде усунуто бар’єри при впровадженні телемедицини.


    Також, відсьогодні  підстав для відмов у внесенні відомостей до Держгеокадастру стане менше. Уряд підтримав ініціативу Офісу та запровадив попередню оцінку електронних документів. А це  мінус 100 тис. відмов, та 56,6 млн грн на рік економії підприємцям. А ще, передбачили деталізацію підстав для відмови і запровадили онлайн моніторинг стану опрацювання всіх видів заяв.

    І ще одне. Відтепер кожен громадянин України зможе отримувати викопіювання з Державного земельного кадастру онлайн!!!

    Урядовці спростили процедуру працевлаштування іноземців. Тепер Україна стане відкритішою для кваліфікованих іноземних фахівців.

    Рішенням Кабінету Міністрів України скасовано обов’язок на зберігання та ведення трудових представництвами іноземних юридичних осіб.

    Представництва зможуть зекономити, а їх працівники отримають оперативніший доступ до своїх трудових.

    Крім цього, скасовано низку неактуальних актів, що значно зменшить додаткове адміністративне навантадження на бізнес та покращить інвестиційну привабливість України.

    Зокрема, скасовано 22 акти в сфері ліцензування. Це види господарської діяльності, які у відповідності  до Законів про ліцензування власне ліцензуванню не підлягають.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.