• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий міністр фінансів стикнеться із серйозними викликами

    Опубликовано: 2018-06-08 15:38:54

    Показове звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка в Раді – показник того, що в уряді немає єдності і концентрації на завданнях вирішення невідкладних проблем – продовження співпраці з МВФ, стабілізації  фінансової системи, поновлення кредитування реального сектору економіки тощо. Тому в міністерстві в будь-якому випадку буде важко: небажано, щоб навколо посади його очільника розвернулися  політичні торги або  структура отримає чергового «в.о.». Необхідно, щоб мінфін отримав справжнього професіонала, що впорається  із безпрецедентними викликами та протистоянням  системи. Таку думку висловив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі телеканалу ZIK.
    «Тут повинен бути врахований, безумовно, не принцип особистої відданості, але чітка історія діяльності людини, її фах, результати, вміння працювати на високому рівні. Тим більше, що наша держава знаходиться в дуже ризиковому періоді. Міністр має вміти фахово і ретельно працювати з МВФ,  всі розуміємо ціну питання: відновимо програму чи не відновимо, буде дефолт чи не буде», - зазначив президент УСПП.
    Він висловив позицію бізнесу та роботодавців України: посада міністра фінансів не повинна бути результатом примітивної політичної торгівлі, це має бути людина, яка вміє долати виклики, що постали перед державою і перед нашою фінансовою системою.
    «Попереду підготовка та ухвалення бюджету, так і не здійснена реформа фіскальної служби, податкова реформа тощо. Тільки фахівець, людина з твердим характером, власною позицією.  а не суто політична фігура, зможе в межах своїх можливостей забезпечити економічне зростання, запустити економіку країни, скласти разом з НБУ надійний і професійний тандем. Такого міністра бізнес підтримає», – підкреслив Анатолій Кінах.
    І додав: такий сценарій можливий, якщо новий міністр зможе протистояти системі, яка, особливо напередодні виборів та вже ввійшовши в передвиборну фазу, безумовно, буде тиснути на нього.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.