• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відставка міністра фінансів послаблює уряд

    Опубликовано: 2018-06-08 08:58:53

    Сьогоднішня відставка міністра фінансів  О.Данилюка – це безумовне послаблення уряду, демонстрація відсутності  єдиної команди та злагодженості його роботи, що є  підтвердженням  тенденції деградації інститутів влади.  Посада  міністра фінансів – ключова для соціально-економічної сфери і важлива з точки зору перемовин із МВФ, в яких треба відстоювати національні інтереси, паралельно в жодному разі не допускаючи зриву програми співпраці з міжнародними фінансовими інституціями. Таку думку висловив президент УСПП Анатолій Кінах в прямому ефірі телеканалу ЗІК.
    «У нас немає команди в уряді, бо кадрова політика, яка спирається на принцип особистої відданості, метушні навколо ресурсів, квот –  ніколи не може дати на виході ефективну дієздатну систему. Відставка Данилюка – це, безумовно, помилка, бо відставка людини (незалежно від прізвища), яка має політичну волю, принципову позицію і здатна її захищати,  ще раз підтверджує зниження якості  інститутів влади. Система виштовхує з себе тих, хто проявляє самостійне мислення та вчинки,  не хоче працювати під наглядом  «смотрящих» чи впливом якоїсь політично-фінансової групи. Відставка міністра фінансів послаблює уряд»,  – зазначив Анатолій Кінах.
    Він висловив побоювання, що призначення нового міністра знову може перетвориться в торгівлю за портфелі, в примітивну корупційну боротьбу навколо ресурсів. Або ж іще один міністр в уряді буде працювати з приставкою «виконуючий обов’язки».
     «Україну вже починають називати державою виконуючих обов’язків. В Україні багато  ключових структур – міністерство охорони здоров’я, Фонд держмайна, фіскальна служба тощо – не мають керівників, а без них  немає й стратегічного бачення ситуації, й  перспективного  планування, й  персональної відповідальності за рішення в цих сферах. Безпрецедентне зниження рівня професійності державної влади  вже є очевидною проблемою», – підкреслює президент УСПП.
    Він закликає чиновників і парламентарів об’єднати зусилля – незалежно від особистої чи політичної конкуренції – з тим, щоб фахово працювати над реформами. Саме так треба проводити й майбутні  перемовини з МВФ, зриву програми співпраці з яким на даному етапі не можна не допустити.
    «Посада міністра фінансів для співпраці з МВФ дуже важлива, тут потрібно зберігати баланс інтересів, щоб вона не перетворювалась на тільки фіскальні методи боротьби з дефіцитом бюджету, платіжного балансу, а мала складові розвитку економіки», – підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.