• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні виник гострий дефіцит мінеральної вати

    Опубликовано: 2018-04-25 15:56:05

    З початку 2018 року в Україні виник гострий дефіцит мінеральної вати. Про це повідомив президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій.

    Як наголосив Іван Салій, українські підприємства у першому кварталі 2018 року виробили 40,9 тис. тонн мінеральної вати, що на 6% менше, ніж в аналогічному кварталі минулого року. На фоні збільшення експорту мінвати за кордон та підвищення попиту на неї з боку українських забудовників, це призвело до гострої нестачі матеріалу в Україні.

    «Українські виробники мають природне бажання закріпитись на європейському ринку. Але з’ясувалось, що вони не мають достатньо потужностей, щоби задовольнити попит на внутрішньому і зовнішньому ринках одночасно. Тому вітчизняні виробники мінвати пішли на встановлення окремих квот для експорту та продажу всередині країни. В умовах зростання темпів будівництва та активного застосування енергозберігаючих технологій українські забудовники почали відчувати гостру нестачу цього матеріалу», – зазначив президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів.

    На думку Івана Салія, в найближчій перспективі слід очікувати зростання імпорту мінеральної вати з-за кордону. Втім, якщо українські підприємства реалізують свої плани щодо збільшення виробничих потужностей, то в середній перспективі вітчизняна мінвата знову витіснить з ринку імпортні аналоги завдяки оптимальному співвідношенню ціни та якості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.