• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цей продукт особливо корисний для здоров'я печінки

    Опубликовано: 2018-03-12 06:34:28

    Вчені відкрили корисна властивість твердих сирів жирних сортів і розповіли, чому їх потрібно вживати щодня.

    Раніше фахівці нас запевняли, що регулярне вживання жирних продуктів небезпечне для здоров'я, так як це сприяє виробленню шкідливого холестерину. Ця речовина здатна закупорювати судини і негативно впливає на роботу серцево-судинної системи. Але останнім часом робиться все більше відкриттів на користь того чи іншого жирного продукту. Так, наприклад, були реабілітовані яйця і сало. Тепер же черга прийшла і до жирних сортів сиру.

    Фахівці з Данії в ході проведеного експерименту з'ясували, що щоденне вживання твердих сирів жирних сортів призводить до поліпшення самопочуття і підвищення в крові рівня корисного холестерину.

    Експерти з Університету Копенгагена для 3-х місячного дослідження запросили 139 добровольців. Їх розділили на три групи. Одна група учасників експерименту щодня повинна була споживати 80 г твердих сирів жирного сорту, друга - 80 г твердих сирів з низьким вмістом жирів, а третя група була контрольною групою і сир взагалі не їла. Добровольці з третьої групи щодня їли бутерброди з варенням. На початку експерименту вчені здійснили забір крові у всіх учасників, щоб визначити рівень поганого холестерину.

    В кінці дослідження експерти здійснили повторний забір крові у всіх учасників експерименту, і виявилося, що рівень погано холестерину ні у кого з учасників не змінився в ту чи іншу сторону. Правда, у добровольців з першої групи значно підвищився рівень ліпопротеїнів високої щільності. Ці речовини фахівці часто називають «хорошим» холестерином, який позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.

    healthyliving.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.