• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Максима Лібанова призначено Членом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

    Опубликовано: 2018-03-01 14:03:59

    Президент України Петро Порошенко призначив Лібанова Максима Олександровича Членом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Указ Президента України за №48/2018 підписано 28 лютого 2018 року.

    На цій посаді Максим Лібанов відповідатиме за процес адаптації законодавства України з питань ринків капіталу та корпоративного управління до законодавства ЄС в рамках Угоди про Асоціацію; впровадження міжнародних стандартів з питань ринків капіталу та корпоративного управління; реєстраційні процеси, пов‘язані з емісією цінних паперів, формування та реалізацію державної політики щодо емітентів цінних паперів, методичне забезпечення та координацію державного регулювання у сфері емісії та обігу боргових цінних паперів, тощо.

    Нагадаємо, з липня 2005 року Максим Лібанов очолював підрозділ Комісії з питань стратегії розвитку ринків капіталу. Як директор департаменту він опікувався адаптацією профільного законодавства України до законодавства ЄС в рамках Угоди про Асоціацію; впровадженням міжнародних стандартів IOSCO, IOPS, OECD та інших міжнародних організацій з питань ринків капіталу, корпоративного управління та накопичувальних пенсійних систем; розробкою, аналізом та супроводженням законодавчих ініціатив з цих питань; працював над програмними та стратегічними документами з питань розвитку ринків капіталу; координував роботу з питань підготовки та сертифікації спеціалістів на фондовому ринку. Загалом в Комісії Максим Лібанов працює понад 15 років.

    У 2004 році Максим здобув ступінь магістра права у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, а згодом у 2006 році ступінь магістра з фінансів у Київському національному економічному університеті ім. В. Гетьмана. У 2010 році отримав ступінь кандидата юридичних наук, захистивши дисертацію на тему «Правове регулювання фінансування професійних пенсій в Україні» в Інституті законодавства Верховної Ради України.

    Проходив програми підвищення кваліфікації у Міжнародному інституті розвитку ринків цінних паперів при Комісії з цінних паперів та бірж США у 2011 і 2017 роках, та в Центр реформування фінансової звітності при Світовому банку у 2014 році.

    Колектив Комісії вітає Максима Лібанова з призначенням на посаду і бажає енергії, принциповості, наполегливості у його важливій роботі - розробці нового законодавства  задля розвитку ринків капіталу, корпоративного управління та фінансового сектору країни в цілому.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.