• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • СУП підписала меморандум з СБУ про співпрацю в сфері захисту підприємців

    Опубликовано: 2017-12-22 14:04:52

    21 грудня відбулась перша відкрита зустріч Спілки українських підприємців (СУП) з головою СБУ України Василем Грицаком. Зустріч стала продовженням роботи Спілки у сфері захисту українських підприємців від неправомірних дій з боку правоохоронних органів.

    Голова СБУ України Василь Грицак заявив, що Служба зацікавлена в розвитку бізнесу та побудові прозорих відносин з бізнес-спільнотою, налаштована на відкритий діалог та готова до співпраці.

    В межах заходу було підписано безпрецедентний документ - Меморандум про співпрацю між СУП та СБУ в сфері захисту бізнесу. «Вперше в історії сучасної України було підписано документ про співпрацю СБУ з представниками українського бізнесу. Цей меморандум демонструє відкритість правоохоронних органів та їх готовність до діалогу, бо ще кілька років тому сьогоднішня подія була б неможливою, - заявив В’ячеслав Климов, президент СУП, співвласник компанії “Нова пошта”. Ми раді, що рушійною силою в цих комунікаціях стає об’єднання українських підприємців”.

    Мета меморандуму – забезпечення прозорості діяльності СБУ та запобігання непропорційності обсягу вжитих процесуальних заходів, порушень порядку проведення обшуків та порушень законних прав суб'єктів підприємництва в Україні.

    Учасники зустрічі також обговорили наступні питання: механізми протидії контрабанді та «сірому» імпорту, кібербезпеку, прийняття та імплементацію нових законів, серед яких славнозвісний закон «Маскі-шоу стоп», який нещодавно був підписаний Президентом України та спрямований на зменшення зловживань з боку правоохоронців.

    На зустрічі також був присутній Альгірдас Шемета, бізнес-омбудсмен України. Пан Шемета поділився статистикою Ради бізнес-омбудсмена. За словами пана Шемети, у  2017 році в загальній кількості скарг на неправомірні дії з боку правоохоронних та контролюючих органів, скарги на СБУ становили 14%, що складає найменший відсоток, у порівнянні зі скаргами на фіскальну службу – 28%, прокуратуру – 28% та Національну поліцію – 22%.

    Ці результати підтверджує дослідження настроїв малого та середнього бізнесу, що було проведено СУП у листопаді 2017 р. «За результатами опитування, лише 26% респондентів вказали, що зростання їх бізнесу стримує тиск з боку правоохоронних органів. Ми вбачаємо в цьому позитивну динаміку, адже тиск правоохоронців вже не є ключовою проблемою для українських підприємців. Сподіваюсь, що після підписання меморандуму  діалог між бізнесом та СБУ відбуватиметься на рівних позиціях, буде конструктивним та прозорим», - підсумував В’ячеслав Климов.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.