• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Промисловці підтримають законопроекти, які відображають їх пропозиції з розвитку індустріальної політики

    Опубликовано: 2017-12-01 15:42:07

    Промислова спільнота звертає увагу парламенту на низку законопроектів, що повинні «спрацювати» на активізацію ділового та інвестиційного клімату. Мова йде про локалізацію виробництва та підтримку національного виробника (7206), повноцінні умови для запуску та діяльності індустріальних парків (2554а-д, 2555а-д) тощо. Частково там враховані ті пропозиції бізнесу, що подавалися раніше Кабміну та Верховній Раді, а також були сформульовані в Антикризовій програмі та Платформі економічного патріотизму.  Наразі ж підприємницька спільнота чекає не лише прийняття цих та інших законопроектів, що подекуди вже пройшли перше читання, але й розробку комплексної стратегії розвитку промисловості та ефективні і термінові  заходи з підтримки малого і середнього бізнесу, експортерів.
    Про це заявили в УСПП.
    Зокрема, в союзі зазначили, що нормативні акти, безумовно, добре, але краще – їх виконання. Так, вже довгий час відтерміновується запуск Експортно-кредитного агентства, потрібного для покращення зовнішньоторгівельних операцій.  Хоча закон прийнятий наприкінці минулого року.
    «Наразі у всіх є розуміння необхідності прискорення росту ВВП до 6-8%.  Проте, досі ми не бачимо чіткого плану дій, із виокремленням першочергових заходів,  того, що необхідно зробити в першу чергу. Тому необхідно структурувати дії влади і бізнесу в даному напрямі та перевести їх в максимально практичну площину. Якщо приймаються рішення, що дозволять активізувати бізнес в Україні – їх треба виконувати», - зазначив президент УСПП Анатолій Кінах.
    Попри величезну перспективу, активну участь українського бізнесу в зарубіжних держзакупівлях стримує низка бар'єрів, які можуть бути усунені державою в рамках політики державного протекціонізму. Найбільш стримуючими нормами для експортерів залишаються вимога НБУ про повернення валютної виручки протягом 180 днів і ліцензування відкриття рахунків за кордоном, які необхідно якомога швидше скасувати.
    Досі весь промисловий комплекс в режимі очікування щодо реагування з боку уряду на пропозиції стосовно запровадження 36-місячної розстрочки ввізного ПДВ на обладнання, яке не виробляється в Україні та використовується підприємствами для модернізації. У підсумковому документі XV з’їзду УСПП   «Платформа  економічного патріотизму» йдеться і про потребу запровадження інструменту критичного імпорту для сировини та комплектуючих, необхідних для розвитку легкої промисловості.
    У законопроектах 6514, 5276, що перебувають у парламенті, ці речі враховані.
    Промислова громада максимально підтримуватиме законодавчі ініціативи, які прискорять економічне зростання, дадуть змогу модернізації виробництв, полегшать доступ до фінансових ресурсів, стимулюватимуть зовнішньоторговельну активність  тощо.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.