• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ірина Кушнір: «Після проведення першого навчального відеокурсу ми відчули значний запит суспільства на доступ до публічної інформації»

    Опубликовано: 2017-12-01 15:33:27

    Це зазначила Представник Уповноваженого з питань дотримання права на інформацію під час прес-конференції, присвяченої старту двох нових навчальних онлайн-курсів на веб-платформі Prometheus: «Доступ до публічної інформації для громадських активістів» та «Доступ до публічної інформації для розпорядників».

    «Доступ до публічної інформації є фундаментальним правом людини, без дотримання якого неможлива ні ефективна боротьба з корупцією, ні справжня свобода слова, ні, зрештою, повноцінна розбудова демократії в Україні. Зважаючи на це, а також з метою систематизації і поглиблення знань та практичних навичок працівників спеціальних підрозділів з доступу до публічної інформації, з одного боку, а також систематизації та поглиблення знань та практичних навичок громадських активістів щодо реалізації та захисту їх права на доступ до публічної інформації, з іншого боку, ми створили два додаткові спеціалізовані курси», – повідомила Ірина Кушнір.

    Довідково. З 2011 року Парламент прийняв низку законів, які надають можливість кожному зрозуміти, що відбувається за дверима державних органів та інших суб’єктів, чия діяльність може мати вирішальне значення для пересічного громадянина України. Саме з огляду на зростання інтересу до цієї сфери на початку 2017 року було створено базовий освітній онлайн-відеокурс «Доступ до публічної інформації: від А до Я», розрахований на широке коло громадян, які не володіють спеціальними знаннями у галузі доступу до публічної інформації, але бажають їх отримати. Курс виявився надзвичайно корисним для громадських активістів, журналістів, державних службовців та студентів-правників, мав широку аудиторію та чималий успіх з моменту його впровадження у березні 2017 року на веб-платформі Prometheus. Більше того, було отримано низку коментарів від слухачів курсу із проханнями глибше охопити окремі теми як для запитувачів публічної інформації, так і для її розпорядників.

    Відеокурси створено у співпраці Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з експертами ГО «Центр демократії та верховенства права» за підтримки проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.