• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2018 році обсяг дорожніх робіт в Одеській області планують збільшити втричі

    Опубликовано: 2017-11-21 15:12:38

    У 2018 році в Одеській області планують відремонтувати 756 кілометрів доріг державного значення та 486 км доріг місцевого. Проектну документацію на проведення цих робіт буде підготовлено у кінці 2017 року. Про це стало відомо під час апаратної наради в Одеській обласній державній адміністрації.

    «Наступному року будуть добудовані відповідні траси міжнародного значення: ми завершимо те, що почали. Потім з’єднаємо районні центри з цими трасами. В Одеській області розбиті більшість доріг, і нам потрібно розробити зрозумілий механізм. Аби не було так, що “цей район мені більше подобається чи тут більш “бійкий” депутат, тому давайте будемо ремонтувати тут”. Ми виробили чіткий алгоритм для будівництва та ремонту доріг у наступному році», —  підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

    Наразі з митних надходжень передбачено 10 мільйонів гривень на розробку проектно-кошторисної документації, проходження державної експертизи та оголошення тендерів. В кінці цього року в Одеській області буде підготовлено проектну документацію на 2018-й на суму більше 11 мільярдів гривень (дороги державного та місцевого значення). Саме це дозволить розпочати ремонт та будівництво доріг вчасно.

    «Вже в грудні цього року ми оголосимо тендери, договори укладемо до кінця січня-початку лютого. В березні, як тільки дозволить погода, почнемо ремонт доріг в Одеській області. Ми стикались із проблемою у 2017-ому: ще на початку березня мали обмежену кількість укладених договорів — це була дорога Спаське-Вилкове та декілька ділянок дороги Одеса-Рені. Щодо решти доріг: ми закінчили тендерні процедури лише у червні і тільки після цього почали роботи. Наступного року перспектива більш оптимістична», —  наголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

    Також Максим Степанов зазначив, що однією з перших у 2018 році буде відремонтована дорога від Кучурган до Градениць (Роздільнянський - Біляївський райони), яка наразі є дуже проблемною. У поточному році були зволікання з боку підрядника, але цю проблему буде вирішено.

    Як повідомлялося раніше, за 10 місяців поточного року в регіоні відремонтовано 152 км доріг (загальнодержавного значення). До кінця року буде зроблено 244 км.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.