• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Одеська область стала лідером в Україні за темпами зростання промислового виробництва

    Опубликовано: 2017-11-13 08:56:25

    За результатами 9 місяців 2017 року показник темпу зростання промислового виробництва на Одещині склав +16,8%. Це найвищий показник серед регіонів України – повідомляє сайт Державної служби статистики України.

    За даними Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА, саме підприємства Одеської області забезпечують левову частку виробництва ряду продуктів в країні. Зокрема, на Одещину припадає 70% усього виробництва м’ясних консервних виробів та автотранспортної техніки (нафто-, газовозів, цистерн для харчових та хімічних речовин); 60% виробництва виноробної продукції країни; більше 20% – соняшникової олії та приблизно 14% – електроенергії від сонячних елекростанцій.

    Зазначимо, на 1 жовтня 2017 року обсяг прямих іноземних інвестицій у промисловість становив 558,3 мільйонів доларів США (з початку інвестування). З початку поточного року – майже 40 млн доларів США (+7,2% до початку року). 

    За сприяння голови Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов досягнуті домовленості щодо будівництва заводу з переробки сої ТОВ «Дельта Вілмар» вартістю 150 мільйонів доларів США. З групою компаній «Allseeds» підписано угоду на постачання обладнання для будівництва нового олійноекстракційного заводу. Це – комплекс будівель та споруд приблизною вартістю 600 мільйонів доларів. Завершення проекту передбачається до 2020-2021 року зі створенням більше 600 нових робочих місць.

    Також укладено Меморандум про співпрацю обласної державної адміністрації з енергетичним холдингом KNESS GROUP по будівництву і обслуговуванню сонячних електростанцій в Арцизькому та Окнянському районах Одеській області.

    Паралельно реалізуються інші значні проекти. Наприклад, у Любашівському районі – будівництво заводу з виробництва біоетанолу та біоТЕЦ. Також введено в експлуатацію новий асфальтний завод у Подільську потужністю 165 тонн на рік  — завдяки цьому створено 100 нових робочих місць. Модернізований Березівський завод натуральних продуктів розпочав свою роботу на повну потужність  — це ще 60 нових робочих місць. Також відкрито швейний цех ТОВ «Белста» у Татарбунарах — створено 102 нових робочих місця.

    Тенденції зростання в Одеській області спостерігаються у виробництві харчових продуктів (+31,7%), готових металевих виробів (+11,2%), іншої неметалевої мінеральної продукції (+21,5%), машинобудуванні (+2,5%).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.