• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Енергоблок №6 Нововоронезької АЕС увійшов до трійки кращих атомних станцій світу за версією видання POWER (США)

    Опубликовано: 2017-11-07 08:48:35

    Інноваційний енергоблок №6 Нововоронезької АЕС увійшов до трійки лауреатів премії Power Awards за 2017 рік у номінації «Краща станція» рейтингу журналу POWER Magazine (США).
    У трійку переможців увійшли також АЕС «Колумбія» (США) та АЕС «Рінгхальс» (Швеція).
    Російський енергоблок з реактором ВВЕР-1200 переміг у номінації «Краща станція» (Top Plant). Вона відрізняється від іншої номінації - «Станція року» (Plant of the Year) тим, що остання передбачає введення АЕС в комерційну експлуатацію протягом 1-2 років до нагородження. У свою чергу, в номінації «Краща станція» визначаються найбільш перспективні та інноваційні проекти, які вказують вектор розвитку всієї галузі.
    Видання зазначає, що «новий енергоблок ВВЕР-1200 Нововоронезької АЕС засновано на новітніх досягненнях та розробках, які відповідають всім вимогам безпеки після Фукусіми (саме тому енергоблок вважається реактором покоління 3+). Він є першим та єдиним в своєму роді за рахунок унікального поєднання активних та пасивних функцій безпеки».
    Нагадаємо, що енергоблок №6 був введений в промислову експлуатацію в лютому 2017 року. Він є референтним для нових станцій не тільки в Росії, але і за кордоном і має три ключових перевага: високий рівень виробництва, довговічність та безпечність.
    Енергоблоки покоління «3+» мають поліпшені техніко-економічні показники, забезпечують абсолютну безпеку при експлуатації, і повністю відповідають постфукусімскім вимогам МАГАТЕ. Їх особливістю є наявність таких унікальних переваг, які не мають аналогів у світі, як система пасивного відведення тепла від реактора (пасивні системи безпеки здатні функціонувати навіть у разі повної втрати електропостачання та без втручання оператора), рекомбінатори водню та пастка розплаву активної зони. Російські атомні проекти не в перший раз отримають визнання в США. У 2016 році в номінації «Кращі станції» також переміг російський проект - енергоблок з унікальним реактором на швидких нейтронах БН-800 Білоярської АЕС (м. Зарічний Свердловської обл.). Раніше проектами 2014 року по версії іншого авторитетного американського журналу Power Engineering були названі добудований перший блок іранської АЕС «Бушер» та блок №1 індійської АЕС «Куданкулам». На цих енергоблоках працюють російські реактори на теплових нейтронах ВВЕР-1000.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.