• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 6 листопада Литва презентує «План Маршалла для України» Канаді, США, Японії та ЄС

    Опубликовано: 2017-11-02 13:04:36

    6 листопада 2017 року в Сеймасі Литовської Республіки відбудеться презентація «Нового європейського плану для України» (т. з. «Плану Маршалла для України») для послів Канади, США, Японії та держав-членів ЄС. Про це повідомила Голова комітету у закордонних справах Верховної Ради України Ганна Гопко, з посиланням на лист посла України у Литовські Республіці Володимира Яценківського.
    Просування «Нового європейського плану для України» є одним із важливих питань в рамках політичного діалогу України та Литовської Республіки на рівні керівництва держави, Уряду, депутатів обох парламентів та МЗС.
    Литва вже ініціювала політичні дискусії на рівні держав-членів ЄС, а також планує продовжити переговори депутатів Сеймасу з депутатами Європейського Парламенту та парламентів країн-членів ЄС, європейськими політичними партіями, Європейською Комісією та іншими інституціями ЄС для опрацювання цього питання та передбачення відповідної фінансової підтримки для України у рамках нового бюджету ЄС на 2020-2027 рр.
    Основною метою «Плану Маршалла для України» є надсилання потужного політичного сигналу на підтримку європейського шляху розвитку України для уникнення появи скептичного ставлення українського суспільства щодо євроінтеграційної перспективи, а також консолідації зусиль трансатлантичної спільноти (передусім, ЄС, США та Канади) для надання дієвої практичної допомоги нашій державі, а також законодавче збереження з боку всіх державних установ Литви курсу надання всебічної допомоги нашій державі.
    Сприйняття ініціативи серед європейських та американських партнерів в цілому є досить позитивним. Литовська сторона наразі активно опрацьовує питання фінансового наповнення ініціативи «Плану Маршала», серед іншого, шляхом пошуку відповідних фондів, передусім, у Німеччині та США, а також шляхом опрацювання можливості формування фінансового підґрунтя для «Нового європейського плану для України на 2017-2020 рр.» в рамках презентованого Єврокомісією 14 вересня минулого року «Зовнішнього інвестиційного плану ЄС» (EU External Investment Plan).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.