• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В. Черниш студентам КПІ: «Нехай навчання буде корисним для вашого особистого розвитку і розвитку держави, бо держава складається з вас»

    Опубликовано: 2017-10-02 12:02:46

    29 вересня у Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» відбулася зустріч Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадима Черниша, Надзвичайного і Повноважного Посла Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, тимчасово Повіреного у справах Посольства Швейцарії в Україні доктора Крістофа Шпєті зі студентами нової магістерської програми «Врегулювання конфліктів та медіація».

    В рамках заходу майбутні викладачі курсу презентували студентам новаторську програму з вивчення конфліктів та систем попередження конфліктів, розбудови миру, медіації створено за найкращими міжнародними практиками, спільно українськими фахівцями та експертами Федеральної вищої технічної школи у місті Цюріху (Швейцарська конфедерація), Королівського коледжу міста Лондон (Велика Британія), Університету Святого Андрія міста Сент-Ендрюс (Велика Британія).
    «Без спеціальних знань неможливо адекватно відповідати на загрози, які сьогодні стоять перед Україною. Держава в умовах збройного конфлікту критично потребує фахівців, які б мали всебічне розуміння про те, як в сучасному світі ведуться конфлікти, що таке медіація, які способи вирішення конфліктів є, які системи попередження конфліктів існують, що таке розбудова миру. Такі фахівці мають бути задіяні в усіх сферах: в політичній, економічній, соціальній, культурній, інформаційній. Тому така магістерська програма вкрай необхідна. Наше суспільство має почуватися захищеним, а для цього підготовлені фахівці повинні бути залучені до створення ефективної системи попередження конфліктів. Тому я можу з впевненістю сказати, що отримані вами знання будуть дуже потрібні державі. Нехай навчання буде легким, цікавим і корисним для вашого особистого розвитку і розвитку держави, бо держава складається з вас», – сказав під час зустрічі Вадим Черниш.
     В свою чергу, Посол Великобританії Джудіт Гоф зазначила:

    «Це направду проривна програма і я вдячна особисто Міністру за його наполегливість, за його розуміння необхідності запровадження такого навчального курсу, адже це – ключ до успіху країни. Ми знаємо, що навіть після припинення бойових дій Україні знадобиться ще багато років, аби вирішувати безліч складних питань, пов’язаних з подоланням наслідків конфлікту, тому готувати фахових людей на майбутнє вкрай важливо.»
     
    «Вітаю Україну та всіх нас з дуже своєчасним, розумним рішенням створення такого необхідного курсу, такої програми. Бажаю усім студентам, аби після навчання їхні навички та знання використовувалися для розбудови сильної мирної держави. У кожної країни є свої виклики щодо врегулювання конфліктів, для відповіді на такі виклики потрібні експерти з глибинними знаннями в питаннях медіації та розбудови миру. І ми готові поділитися нашим досвідом і напрацюваннями, аби допомогти Україні підготувати таких фахівців.», – запевнив під час виступу тимчасово Повірений у справах Посольства Швейцарії в Україні доктор Крістоф Шпєті
     
    Під час виступу декан Факультету соціології та права  НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» Анатолій Мельниченко зазначив, що вперше в Україні створена комплексна програма підготовки експертів-практиків з вирішення соціальних конфліктів, яка базується на новітніх дослідженнях соціології, науки публічного управління, психології, педагогіки та публічного права.
    В межах спеціалізації студенти отримають компетенції з дисциплін: «Соціологія конфлікту», «Конфлікти в світовій політиці та сталий розвиток», «Моделювання та прогнозування соціальних конфліктів», «Теорія та практика ведення переговорів», «Політичні інструменти соціального примирення», «Теорія та методологія сучасної конфліктології», «Психологія конфлікту та медіаційні практики», «Основи відновного правосуддя».
     
    Нагадаємо, розробка і започаткування нової магістерської програми «Врегулювання конфліктів та медіація» в Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» (КПІ) стало можливим завдяки спільним зусиллям МТОТ, МОН, Уряду Великобританії та Уряду Швейцарії. З 1 вересня навчання за цією програмою розпочали понад 30 студентів-бакалаврів, з різних вищих навчальних закладів України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.