• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська запропонувала російській колезі продовжити практику спільних візитів

    Опубликовано: 2017-10-02 11:47:39

    Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з ініціативою організувати спільний візит для особистої зустрічі з Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Романом Сущенком, Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Павлом Грибом та іншими громадянами України, які перебувають в місцях несвободи на території Російської Федерації.
    «Вважаю за необхідне звернути Вашу увагу на те, що наш спільний моніторинговий візит до Сімферопольського і Миколаївського слідчих ізоляторів був позитивно сприйнятий представниками громадських, правозахисних і міжнародних організацій. Висока оцінка наших спільних зусиль у сфері захисту прав громадян обох держав свідчить про існування суспільного запиту на подальший розвиток і зміцнення такої форми практичної взаємодії», – йдеться у листі українського Омбудсмана.
    Зі свого боку, Валерія Лутковська запропонувала російській колезі здійснити спільний візит у пенітенціарні установи України з метою моніторингу дотримання прав громадян РФ, які перебувають в них. Зокрема, відвідати Віктора Агєєва, який перебуває у Старобільському СІЗО Луганської області, в інтересах якого з липня 2017 року триває провадження Уповноваженого і щодо дотримання прав якого до Омбудсмана України звернулась його мати.
    «Таким чином, ми зможемо розвинути практику взаємних спільних моніторингових візитів до місць несвободи з метою вивчення стану дотримання прав громадян обох держав в цих установах, а також інформування суспільства про дотримання прав людини», – переконана Валерія Лутковська.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.