• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пташиний грип в Криму

    Опубликовано: 2005-12-28 10:59:00
    Міністерство охорони здоров'я України інформує про хід виконання Указу Президента України щодо введення надзвичайного стану в населених пунктах Автономної Республіки Крим.
     
    Станом на 10.00 27 грудня 2005 року в АР Крим кількість населених пунктів, де зареєстровано загибель птахів, залишилась без змін. За даними управління Державної ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, при проведенні моніторингових досліджень від диких качок в с. Чайкіно Джанкойського району лабораторні дослідження дали позитивний результат на Н5, однак загибелі та захворювання птиці в цьому населеному пункті не зареєстровано. Отримано негативні результати лабораторних досліджень від домашніх птахів у селищах Марьїно Чорноморського району, Хлібне та Заветне Нижньогірського району. У зв'язку з цим, припиняється медичний нагляд за мешканцями, які проживають в уражених подвір'ях цих селищ. Однак, не припиняється проведення їм неспецифічної профілактики проти грипу. Продовжується проведення профілактичних та протиепідемічних заходів в осередках загибелі птахів. Під медичним наглядом знаходиться 543 особи, в т.ч.141 дитина, які мешкають в уражених подвір'ях.
     
    Всього працювало 76 медичних бригад, у тому числі - 21 для проведення профілактичних щеплень проти грипу. За добу проведено обходи 6139 садиб, опитано та оглянуто 17261 особа. В осередках загибелі птиці випадків захворювання на грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції не виявлено. З наростаючим підсумком вакциновано проти грипу 84557 осіб, у т. ч. 21661 дитина, з них у населених пунктах, що знаходяться в зоні захисту вакциновано 36195 осіб (у т.ч. 5708 дітей) , у зоні спостереження - 48362 особи ( у т. ч. 15953 дитини).
     
    Запобіжні профілактичні та протиепідемічні заходи в АР Крим продовжуються і знаходяться на жорсткому контролі санітарно-епідеміологічної служби.
     
    Санітарно-епідеміологічною службою АР Крим обстежено 80 об'єктів, виявлено порушення на 12, винесено 6 постанов про тимчасове призупинення експлуатації об'єктів, притягнуто до адміністративної відповідальності 11 осіб. Також перевірено санітарний стан 27 населених пунктів, виявлено 5 порушень санітарного законодавства, притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб.
     
    З регіонів України (крім АР Крим) інформація щодо загибелі птахів, пов'язаних з високопатогенним вірусом пташиного грипу не надходила.
     
     
     
    Прес-служба МОЗ
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.