• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент повернув до Верховної Ради Закон про тимчасову заборону відчуження об’єктів нерухомого майна, що входять до складу підприємств – виробників цукру

    Опубликовано: 2005-12-27 15:41:00
    Президент України Віктор Ющенко повернув для повторного розгляду Верховною Радою зі своїми пропозиціями Закон «Про тимчасову заборону відчуження об'єктів нерухомого майна та інших основних засобів виробництва, що входять до складу цілісних (єдиних) майнових комплексів підприємств, які здійснюють виробництво цукру».
     
    Верховна Рада прийняла цей Закон 1 грудня 2005 р. після повторного розгляду. До попередньої редакції Закону від 18 жовтня 2005 р. Президент також застосував право вето.
     
    На переконання Глави держави, цей Закон, як і попередній, не може бути підписаний через невідповідність його положень Конституції України та Цивільному кодексу України.
     
    Так, стаття 1 Закону, яка власне і забороняє відчужувати об'єкти нерухомого майна, які входять до складу підприємств – виробників цукру, суттєво порушує права власників цих об'єктів недержавних форм власності, переконаний Президент. Також «це суперечить основоположним принципам про захист державою прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, непорушність права приватної власності, а також права кожного розпоряджатися своєю власністю на власний розсуд».
     
    Пропозиції Президента України під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради України представлятиме міністр економіки України Арсеній Яценюк.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.