• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Урядова допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування

    Опубликовано: 2005-12-27 12:53:00
    Уряд України затвердив Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошової винагороди батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім”ях за принципом “гроші ходять за дитиною”.
     
    Система фінансування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, працює не на користь розвитку сімейних форм виховання. Рівні фінансування утримання дітей даної категорії різні. Отже необхідність розроблення механізму “гроші ходять за дитиною” обумовлена захистом інтересів дитини та встановлення рівних можливостей фінансового забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.
     
    Встановлення даного механізму економічно стимулюватиме розвиток сімейних форм виховання, а також внесене системні зміни у вирішенні питань подолання дитячої бездоглядності та безпритульності.
     
    Призначення і виплата соціальної допомоги та винагороди здійснюються службами у справах неповнолітніх райдержадміністрацій, виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування міст обласного значення та районів у містах за місцем проживання дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.
     
    На кожну дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, уповноважений орган за місцем проживання дитини формує особову справу, де зберігаються документи, необхідні для призначення соціальної допомоги і винагороди.
     
    Постанова Кабінету Міністрів України набирає чинності з 1 січня 2006 року.
     
     Урядовий портал
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.