• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перший день активного голосування 7-ї сесії у вересні потрібно присвятити прийняттю медичної реформи, - Сергій Березенко

    Опубликовано: 2017-07-14 15:38:21

    Прийняття законопроекту про медичну реформу переноситься на осінь, оскільки вчора був великий ризик його завалити. Про це в кулуарах Верховної Ради сказав журналістам заступник голови фракції БПП, член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Сергій Березенко.
    "Тому що 886 поправок пішли б по повній процедурі, і ми б просиділи ще 4 години. Якби ми зайшли в цей процес, ми б уже ніяк з нього не вийшли, крім як через результативне голосування. Ми б в найкращому для нас випадку, маючи лише 173 голоси "за" в залі вийшли б, переконавши весь зал, повернути реформу на повторне друге читання до комітету, а в гіршому випадку закон був би відхилений. І все, що ми робили 6 місяців, було би перекреслено", - вважає Сергій Березенко.
    За його словами, перший же день активного голосування 7-ї сесії у вересні – вівторок чи четвер потрібно визначати, як день медичної реформи. «Причому відміняти всі перерви. Тому що в залі у багатьох депутатів велика спокуса поставити кожну з 886 поправок на підтвердження Це буде великий виклик для нашої фракції і для інших фракцій, які готові проголосувати за реформу", - відзначив  заступник голови фракції БПП.
    Він повідомив, що пілотний проект по впровадженню медичної реформи вже працює – виділені кошти на Національну академію медичних наук. «Це установа, яка вже вступила в пілот по реалізації отримання коштів напряму за надані медичні послуги. Я сподіваюся, що це буде гарний досвід для того, щоб дуже швидко запустити цю модель і підготуватися до вересня».
    Сергій Березенко також зазначив, що в парламентському Комітеті з питань охорони здоров’я перемагає думка, що реформу потрібно реалізувати. «Я думаю, що до вересня ми переконаємо і інших членів комітету у тому, що ми хочемо реалізувати європейську практику, британську модель системи охорони здоров’я, яка визнана однією з найкращих у світі», - підсумував народний депутат.
     
    Прес-служба народного депутата України Сергія Березенка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.