• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національний день України з урочистостями відкрито на ЕКСПО-2017

    Опубликовано: 2017-06-16 08:41:29

    15 червня в рамках Міжнародної спеціалізованої виставки ЕКСПО-2017 відбулося відкриття Національного дня України. Офіційна частина розпочалася із представлення країни-господаря виставки ЕКСПО-2017. Ведучі заходу наголосили, що в Казахстані проживає численна кількість етнічних українців і саме сьогодні є унікальна можливість ближче познайомитися з культурою та традицією України.
    У ході відкриття офіційні представники обох країн повідомили про важливість партнерства, зокрема, у сфері відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, та рух до єдиної мети – енергонезалежності та економічної стабільності.
    «Україна – єдина унітарна держава, яка виборює власну незалежність, зокрема – енергетичну. Наше майбутнє залежить значною мірою від використання альтернативних джерел», - повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр  регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
    У свою чергу, Віце-міністр Республіки Казахстан Бакитжан Джаксалієв зауважив, що для Казахстану Україна є важливим стратегічним партнером, особливо в енергетиці. Зокрема, зусиллями обох країн у м. Ерейментау (Казахстан) реалізовано проект з будівництва вітропарку потужністю 45 МВт.
    В рамках культурної програми перед глядачами виступили творчі колективи «Чарівниця» та «Оберіг», які виконали національні гімни Казахстану й України. Справжнім музичним подарунком для присутніх стало виконання українських пісень під сучасне акомпанування гурту «KOZAK SYSTEM».
    По завершенню офіційного відкриття учасники розгорнули рекордної довжини рушник, що виткали переяславські майстри фабрики художніх виробів спеціально для EXPO-2017. У той же час увесь зал підхопив милодійну «Пісню про рушник».
    Ключовою подією Національного дня України є Міжнародний бізнес-форум «Україна – Казахстан: нові горизонти економічного співробітництва», де Голова Держенергоефективності Сергій Савчук презентує законодавчі напрацювання та інвестиційний потенціал України у відновлюваній енергетиці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.