• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відкрите звернення прем'єр-міністра України Юрія Єханурова до всіх підприємців України

    Опубликовано: 2005-12-21 12:15:00
    Шановні підприємці!
     
    Звертаюсь до Вас — тих, хто забезпечує роботою мільйони українців. Ви взяли на себе велику відповідальність перед народом і державою. Ваша ділова активність — запорука наповнення бюджету, своєчасної виплати заробітної плати, забезпечення соціальних гарантій, збереження існуючих та створення нових робочих місць. Ви сприяєте добробуту родин і розвиткові країни.
     
    У скрутні часи Ви не залишили свої колективи, доклали значних зусиль, щоб зберегти соціальну сферу підприємств. Така позиція стала не лише виявом соціальної відповідальності, а й свідченням того, що чисельний корпус підприємців і роботодавців здатен гідно витримати найскладніші випробування.
     
    І сьогодні Ви робите усе можливе для економічного зростання, стабілізації політичних і соціальних процесів в державі. Нині суспільство і країна, як ніколи, потребують від Вас зусиль, метою яких є здійснення Україною прориву до високих стандартів життя її громадян.
     
    Держава очікує від Вас дотримання законодавства не лише в частині сплати податків і внесків до соціальних фондів. Тому закликаю вас проявити громадянську волю і легалізувати реальну зарплату Ваших працівників. Вкрай важливо забезпечити Вашим працівникам своєчасну виплату достатньої офіційної заробітної плати, а не видачу її потай „в конвертах". Адже ми всі усвідомлюємо, що виплата "сірої" зарплати позбавляє наших громадян належного захисту на випадок непрацездатності та прирікає на мізерну пенсію. Від цього зазнають значних втрат Пенсійний фонд, інші страхові фонди, а до місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти.
     
    Уряд і роботодавці зобов'язані створити такі умови, щоб трудяща людина могла забезпечувати гідне життя своїй родині за рахунок офіційної оплати праці. Як мінімум, заробітна плата має бути не нижчою від прожиткового мінімуму для працездатної особи (453 гривні).
     
    Звертаюся до Вас з проханням зважити на це і неухильно дотримуватися законодавства, належним чином оплачувати роботу працівника в кожному трудовому колективі. Впевнений, Ви усвідомлюєте відповідальність перед народом України. Своєчасна і повна сплата податків, офіційна виплата заробітної плати — це шлях до добробуту держави та кожного громадянина.
     
     З повагою,
    Прем'єр-міністр України                                                              Ю. Єхануров
     
     DCZ.GOV.UA
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.