• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон, який дозволить ЕСКО-компаніям продовжувати інвестувати в термомодернізацію бюджетних установ, підписано Президентом України

    Опубликовано: 2017-04-18 08:29:10

    Президент України Петро Порошенко підписав розроблений за активної участі Держенергоефективності Закон України щодо продовження укладання енергосервісних договорів для термомодернізації будівель бюджетних установ.
     
    Цей Закон дає "зелене" світло роботі ЕСКО-компаній у бюджетній сфері та дозволяє вирішити питання підвищення рівня енергоефективності у закладах соціальної сфери без залучення додаткових бюджетних коштів. Тепер ЕСКО-компанії матимуть усі законодавчі підстави залучати приватні інвестиції у впровадження енергоефективних заходів у школах, дитсадках, лікарнях тощо.
     
    Зокрема, цим Законом удосконалено механізм енергосервісу і передбачено можливість застосування електронних аукціонів через систему PROZORRO для закупівель енергосервісу.
     
    "Таким чином, у 2017 році ми продовжимо відкривати ринок енергосервісу у бюджетній сфері України. Його потенціал сягає близько 5 млрд євро", - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що цьогоріч очікується укладання близько 100 ЕСКО-договорів.
     
    Закон фактично є ще одним кроком до енергонезалежності та економічного розвитку всієї країни. Серед основних переваг Закону:
     
    - зменшення енергоспоживання у близько 100 тис. бюджетних установ України;
     
    - заощадження мільйонів гривень бюджетних коштів на модернізації бюджетних установ;
     
    - активізація малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць;
     
    - зміцнення співпраці влади та бізнесу в рамках ЕСКО-договорів;
     
    - покращення комфортних умов перебування у закладах соціальної сфери.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.