• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінансовий комітет ВР рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект щодо підвищення довіри між банками та клієнтами

    Опубликовано: 2017-04-12 08:48:33

    Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення довіри між банками та їх клієнтами (№6027).
    За словами Голови фінансового комітету Сергія Рибалки, рівень проблемних кредитів в банках досі продовжує зростати. На його переконання, це відбувається через слабку та корумповану судову систему, а також через значну кількість прогалин у законодавстві, які дають можливості нечесним позичальникам не повертати кредити.
    «Це б’є по банках, а в результаті їх падіння люди та підприємства втрачають гроші. І головне – банки не виконують головну функцію – фінансування економічного розвитку. Це одна з причин, що у нас настільки дорогі кредити. Адже у вартість залучених коштів завжди закладається великий ризик неповернення позики. Чим більша ймовірність того, що банк не зможе повернути свої кошти, тим більшою буде процентна ставка за таким кредитом. В результаті підприємства не можуть розвиватися, створювати робочі місця, піднімати людям зарплату та платити податки. Тому захист прав кредиторів – один із основних напрямків роботи для виходу з кризи і перетворення банківської системи у фактор економічного зростання», – зауважив Сергій Рибалка.
    Він підкреслив, що законопроект спрямований на усунення прогалин у законодавстві, які використовуються аферистами аби не повертати кредити. «Документ захищає сумлінних позичальників. Наша мета – не просто оздоровити банківську систему, а й стимулювати кредитування та зменшити вартість кредиту для людей і підприємств», – сказав С.Рибалка.
    На засіданні фінансового комітету також було прийнято рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу доопрацьований проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів» (№5592) з правками комітету, які були ухвалені під час його розгляду.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.