• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Успішна європейська економічно стабільна Україна - найкраща відповідь на агресію Путіна»

    Опубликовано: 2017-04-07 08:45:07

    Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що сьогоднішнє голосування у Європейському парламенті щодо надання Україні безвізового режиму  - найкраще підтвердження успішного процесу реформування в Україні.

    Про це він заявив виступаючи на 10-му Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

    «Україна готова розпочати активний діалог на урядовому, і на громадському рівні з ЄС щодо «Плану Маршалла», мета якого  зробити нашу країну сильною. Це мусить стати робочим порядком денним для діалогу «Україна-ЄС». Сподіваюсь, що ця ідея, нарешті, отримає практичну реалізацію», - сказав Міністр.

    Остап Семерак нагадав, що представники Європейської народної партії сформували завдання для країн ЄС розробити довгостроковий план підтримки України.

    «Ще під час роботи Уряду під керуванням Арсенія Яценюка ми підійшли до розробки такого «Плану Маршалла» для України. Сьогодні, коли багато українських реформ є незворотними, ми мусимо актуалізувати його», - сказав він.

    Міністр зазначив, що блокування лібералізації візового режиму стимулювало появу скептичних настроїв  в українському суспільстві щодо реформ.
         «Наша країна обрала європейське майбутнє. Українське суспільство двічі на Майдані довело свою готовність бути  серед європейських  країн, і  Україна має право претендувати на підтримку світових лідерів. Обидві сторони повинні виконувати взяті на себе зобов’язання  вчасно і в повному обсязі», - зазначив Міністр.
     
    Остап Семерак переконаний, що потужна європейська економічно-стабільна Україна найкраща відповідь агресії Путіна.
        «Ми повинні пам’ятати, що російське суспільство об’єднує зовнішній ворог. Європа ж  у свою чергу, демонструє об’єднання через спільний успіх. Успішна європейська асоціація та інтеграція України  стане потужним інструментом самоактуалізації Євросоюзу», - констатував Остап Семерак.
        Міністр висловив пропозиції щодо  окремих положень майбутнього документа  та очікувань України від ЄС.

    «Підтримка у реформуванні Збройних Сил України, яке активно  здійснюється  українською владою вже має успіх. Всупереч поширеній в Європі думці, Мінські домовленості не є гарантією миру в Україні, натомість такою гарантією є сучасна, реформована  українська армія», - додав Остап Семерак, зазначивши, що  Україна очікує надання летального озброєння.

    Міністра впевнений, що активне  залучення  європейських експертів  до  органів  державної влади дасть  Україні та ЄС можливість в он-лайн режимі бачити  хід реформ  та скоротить час для можливого їх коригування. Крім того це  допоможе українським чиновникам гармонізувати  наше  законодавство з європейськими стандартами та процедурами.

      «Працюючи у Міністерстві екології та природних ресурсів відчуваю  брак  кваліфікованих людей для підготовки та впровадження швидких  глибоких реформ.  ЄС може забезпечити створення у кожному українському міністерстві висококваліфікованих команд органів із впровадження реформ», - зазначив Міністр.

     Також він наголосив на необхідності підтримки малого і середнього бізнесу.

      «Після запровадження  торгового ембарго Росією  українські виробники втратили  доступ до російського ринку. Відкриття європейських ринків суттєво б стимулювало нашу внутрішню економіку. Країна готується до приватизації  стратегічних підприємств. Уряди країн ЄС можуть стимулювати компанії вкладати сюди кошти. Це убезпечить від процесу прихованої приватизації російськими  компаніями», - сказав Остап Семерак.

    Міністр також нагадав, що в Україні є принаймні два нових прозорих ринки: відновлювальної енергетики у зоні відчуження  та ринку переробки небезпечних відходів, де вперше встановлено прозорі чіткі правила.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.