• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Держава має постійно здійснювати жорсткий контроль там, де є небезпека для життя і здоров'я людей»

    Опубликовано: 2017-03-24 12:28:22

    Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак  вважає, що Мінприроди попри законодавчі перепони повинно знайти шляхи для продовження перевірок дотримання Ліцензійних умов  суб’єктами господарювання, які займаються збиранням та утилізацією небезпечних відходів. Про це він сказав в інтерв’ю  для видання «Цензор».
    Він нагадав, що Верховна Рада  ухвалила  в цілому законопроект, яким передбачено продовження мораторію на проведення перевірок бізнесу до 31 грудня 2017 року.
    «Хоча парламент прийняв закон, який забороняє планові перевірки суб’єктів господарської діяльності, я наполягаю на продовженні таких перевірок Мінприроди. У нас є чітка юридична позиція: Міністерство не здійснює перевірок господарської діяльності, а слідкує за дотриманням Ліцензійних умов. Нам залишилося перевірити ще 155 компаній. До кінця року планували завершити цю роботу», - пояснив Остап Семерак.
    Він переконаний, що ринок небезпечних відходів має бути прозорим та очищеним від недобросовісних підприємців.
    «Ринок небезпечних відходів має працювати за європейськими стандартами. У цьому я непохитний. Там, де є небезпека для життя і здоров'я людей, держава має постійно здійснювати жорсткий контроль», - резюмував Міністр екології та природних ресурсів.
    Нагадаємо,  13 липня 2016 року Уряд ухвалив нові Ліцензійні умови поводження з небезпечними відходами. З 16 вересня 2016 року Мінприроди почало здійснювати перевірки щодо їх виконання. До 1 січня було  перевірено 75 ліцензіатів. Близько 80% ліцензіатів були позбавлені ліцензії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.