• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Савчук провів зустріч з командою проміжного незалежного оцінювання Проекту ЮНІДО UKRIEE «Впровадження системи енергетичного менеджменту в промисловості України»

    Опубликовано: 2017-03-13 08:46:04

    10 березня 2017 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів зустріч з командою проміжного незалежного оцінювання Проекту ЮНІДО UKRIEE «Впровадження системи енергетичного менеджменту в промисловості України».

    У ході перемовин було обговорено результати діяльності Проекту впродовж 2015-2016 років та розглянуто плани роботи на 2017 рік.

    «Агентство цінує можливість співпрацювати з проектом, який має високі цілі - підвищення енергоефективності українських промислових підприємств, створення сприятливих умов для залучення інвестицій у економіку», - повідомив на початку зустрічі Голова Агентства.

    Сергій Савчук пояснив, що у 2016 році Україна приєдналась до Паризької угоди та взяла на себе підвищені зобов’язання щодо зменшення викидів парникових газів в атмосферу. Промисловість поряд із житловим сектором має достатньо великий потенціал до скорочення. Цього скорочення можна досягти за допомогою залучення відновлюваних джерел енергії та запровадження на підприємствах енергоефективних заходів, у тому числі і застосування енергоменеджменту. Завдяки останньому підприємство має змогу зменшувати споживання енергії постійно, а модернізацію підприємств планувати з урахуванням залучення сучасних «зелених» технологій. 

    Голова Агентства також нагадав, що підвищення рівня енергоефективності у промисловості позитивно вплине на економічний стан в країні. «Чим меншими будуть енерговитрати на виробництво продукції та послуг, тим конкурентнішою буде економіка країни», - підкреслив він.

    Під час зустрічі сторони обговорили хід виконання основного завдання проекту – сприяння підвищенню енергоефективності промисловості України шляхом широкого впровадження системи енергоменеджменту (СЕнМ), національного прийняття, поширення та дотримання міжнародного стандарту ISO50001.

    Сторони відзначили, що завдяки технічній допомозі проекту розроблено державні стандарти України з енергетичного аудиту та енергетичного менеджменту, гармонізовані з міжнародними нормативними документами. Також організовано та проведено за участю фахівців Агентства низку спеціалізованих тренінгів з питань створення системи енергоменеджменту.

    За результатами обговорення сторони вирішили продовжувати співпрацю в рамках реалізації проекту, зокрема, зосередити зусилля у підготовці стандартів з енергетичного менеджменту та енергоаудиту, які відповідають міжнародним зразкам, а також проводити навчальні семінари з питань впровадження енергетичного менеджменту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.